5 λόγοι να μπεις σε δράση το πρωί!

51 Posted by - April 13, 2018 - Motivation

Αν ήσουν αθλητής, τότε μόνο ξέρεις τι σημαίνει πρωινή προπόνηση. Για κάποιους είναι πολύ «σκληρό» να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί για να γυμναστούν. Ωστόσο, όπως όλα, έτσι και αυτό, είναι απλώς μια συνήθεια.

Πριν βρεις την κατάλληλη δικαιολογία, σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ασκηθείς το πρωί. Αποκλείεται να μην βρεις, τουλάχιστον έναν για να σε πείσει.

1. Ξεκίνησε την ημέρα σου με τον σωστό τρόπο
Η πρωινή προπόνηση θα σε «ξυπνήσει», θα σε ενεργοποιήσει. Θα σου δώσει την δύναμη που χρειάζεσαι για να βγάλεις την ημέρα σου.

2. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια
Πολλοί νομίζουν πως αν κάνουν γυμναστική το πρωί, αμέσως μετά, θα θέλουν να πέσουν και πάλι στο κρεβάτι τους. Αντιθέτως, η άσκηση το πρωί σου προσφέρει την ενέργεια που θέλεις για να βγάλεις εις πέρας το δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα σου.

3. Αποφεύγεις την αναβολή
Πόσες φορές έχεις πει, πως μετά την δουλειά σου, θα κάνεις μια ώρα γυμναστική, ωστόσο για κάποιο λόγο το ανέβαλες; Προγραμμάτισε την προπόνηση σου, μισή με 1 ώρα το πρωί, πριν φύγεις για την δουλειά σου και δεν θα έχεις κανένα άγχος μέσα στην ημέρα, για το πότε θα βρεις έστω μια ώρα χρόνο, για να γυμναστείς.

4. Καλύτερες διατροφικές επιλογές
Ξεκινώντας την ημέρα σου με γυμναστική, θα αναγκαστείς να πάρεις για πρωινό κάτι ελαφρύ που θα σου δώσει ενέργεια. Επίσης, θα παρατήσεις πως οι διατροφικές σου επιλογές κατά την διάρκεια της ημέρας, θα αρχίσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο, σκεπτόμενος πως είναι κρίμα να πάει χαμένος ο… ιδρώτας που έριξες.

5. Σημασία έχει, πόσο το θέλεις
Ο περισσότερος κόσμος, «εγκλωβίζεται» στο φορτικό του πρόγραμμα και θεωρεί πως η άσκηση, θα του προσθέσει απλώς παραπάνω κούραση από αυτή που ήδη έχει.
Ωστόσο, μια συζήτηση με έναν από τους ανθρώπους που έχουν κάνει τρόπο ζωής την γυμναστική – ενώ έχουν εξίσου φορτωμένο πρόγραμμα- θα σε πείσει. Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που ξεκινούν την εργασία τους στις 7 το πρωί, ωστόσο ξυπνούν από τις 5.30 με στόχο να μην χάσουν την προπόνηση τους.

 

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply