5 ρεαλιστικά τρικς για να χάσεις βάρος!

35 Posted by - May 28, 2021 - Motivation, Nutrition

Θέλουμε να είμαστε όμορφοι, να μας αρέσει η εικόνα μας, το βάρος μας και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Κι όσο μπορεί να το θέλουμε, τόσο κάτι μας κολλάει, τόσο κάτι μπορεί να κάνουμε λάθος στους ρυθμούς μας, στην γυμναστική μας, στην διατροφή μας…

Είμαστε όμως έξυπνοι και μπορούμε να βρούμε τους τρόπους – αυτά τα τρικς που θα μας εστιάσουν στον στόχο, θα μας «φανατίσουν» ώστε να μην αφήσουμε τον κόπο, ούτε μιας ημέρας- να πάει χαμένος.

 

Γίνε συνεπής!

Αν αποφάσισες να γυμναστείς, πρέπει αρχικά να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που να είναι απλό. Ένα πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείς να το ολοκληρώσεις με άνεση και όχι να τα «φτύσεις» στα… μισά της διαδρομής.  Έτσι, θα μπορείς να το ακολουθείς καθημερινά και να το κάνεις πιο δύσκολο όταν αρχίσεις να συνηθίζεις αυτή σου την καθημερινότητα. Όταν γίνει ρουτίνα και σταματήσει να είναι αγγαρεία.

NutriPlan!

Δεν κάνουμε δίαιτα, κάνουμε διατροφή. Θρέφουμε τον οργανισμό μας, με ό, τι πιο υγιεινό και θρεπτικό μπορούμε ώστε να είμαστε δυνατοί και με διαύγεια τόσο για την καθημερινή μας άσκηση αλλά και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας.

Μην κάθεσαι!

Το ιδανικότερο είναι να έχεις πάντα κάτι να κάνεις. Όταν είμαστε σε εγρήγορση και γεμίζουμε το πρόγραμμα μας με ευχάριστες δραστηριότητες, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παραμένουμε συντονισμένοι και να μην αναζητούμε την απόλαυση σε έναν καναπέ, αγκαλιά με λιπαρά σνακς.

Πρωινό… μυστικό!

Συνηθίζουμε να βιαζόμαστε το πρωί. Πίνουμε έναν καφέ στα γρήγορα και όταν πηγαίνουμε στην δουλειά μας, καταφεύγουμε σε κάτι έτοιμο που δυστυχώς έχει περισσότερα λιπαρά από οτιδήποτε σπιτικό μια συσκευασία φρυγανιών, το βαζάκι της μαρμελάδας και ένα μαχαίρι. Όταν πας στο γραφείο σου, μπορείς να πάρεις το πρωινό σου με την ησυχία σου. Εναλλακτικά, μπορείς να έχεις βράσει δυο αυγά κ να τα συνοδεύσεις με 2 ρυζογκοφρέτες τις οποίες, επίσης μπορείς να βάλεις στην τσάντα σου. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις, είναι να τα ξεφλουδίσεις.

Ποιότητα και ποσότητα!

Δεν χρειάζεται να τρως λίγο. Δεν χρειάζεται να πεινάς και να μετράς τις ώρες για το επόμενο γεύμα σου. Επέλεξε καθαρές τροφές, χωρίς λιπαρά και κατανάλωσε την ποσότητα που θα σε χορτάσει. Είναι προτιμότερο να φας ένα φρούτο παραπάνω ή ένα μπιφτέκι παραπάνω από το να πεινάς και να λιγουρεύεσαι ό,τι βρεθεί μπροστά σου.

No comments

Leave a reply