5 συνήθειες για να απαλλαγείς από το περιττό βάρος

11 Posted by - November 7, 2020 - Motivation, Nutrition

Ας το δούμε ρεαλιστικά… Ο καθένας μπορεί να χάσει λίγο ή πολύ βάρος αν περιορίσει τις θερμίδες που καταναλώνει σε καθημερινή βάση. Το δύσκολο κομμάτι είναι να χάσει ποσοστό λίπους και να μην πάρει πίσω ξανά και ξανά τα κιλά που έχασε. Σημασία έχει να μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας. Αυτές τις συνήθειες που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και δεν μας επιτρέπουν να διώξουμε μακριά το λίπος και τα παραπανίσια κιλά.

Υπάρχουν κάποιες καλές συνήθειες που κρίνονται ως ουσιαστικές προκειμένου να ισορροπήσουμε τον οργανισμό μας και να ελέγχουμε το βάρος μας.

-          Δεν χρειάζεται να πεινάσεις για να χάσεις βάρος. Απλώς πρόσθεσε στην διατροφή σου περισσότερα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

-          Αγάπησε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και γέμισε το στομάχι σου (με μέτρο) με αυτά κάθε φορά που θα νιώσεις την ανάγκη να φας κάτι.

-          Αν δεν μπορείς να κόψεις τις σάλτσες, προσπάθησε να τις μετατρέψεις σε υγιεινές (φυσική σάλτσα ντομάτας, σος γιαουρτιού) που θα περιέχουν λιγότερες θερμίδες.

-          Βάλε την άσκηση στο πρόγραμμα σου και γυμνάσου 2 με 5 φορές την εβδομάδα.

-          Εναλλακτικά ολοκλήρωσε 10.000 με 12.000 βήματα την ημέρα.

Για κανέναν δεν είναι εύκολο να παραμείνει συνεπής σε μια «καθαρή» διατροφή και να προσέχει τα πάντα και για πάντα. Προσπάθησε τουλάχιστον να κερδίσεις την  «ισορροπία» σε όλα τα επίπεδα. Το πρώτο διάστημα είναι το πιο δύσκολο. Ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες, ο οργανισμός  θα συνηθίσει και θα μπορείς να ελέγχεις τις συνήθειες σου, χωρίς να πιέζεσαι και να αισθάνεσαι κάποιου είδους στέρηση. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να στερηθείς. Απλώς θα κάνεις καλύτερες επιλογές.

evelina-nukta-1-e1424281402679

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply