5 τρόποι να διώξεις το άγχος και να ξεκινήσεις την ημέρα σου με θετική ενέργεια

43 Posted by - September 19, 2017 - Health, Motivation

«Είναι ωραία ημέρα σήμερα». Σκέψου πόσες λίγες φορές μπορεί να χρησιμοποιείς τη φράση. Θα ήταν ωραίο να αισθανόμαστε την κάθε μέρα όμορφη από το πρωί που ξυπνάμε. Χωρίς άγχος, χωρίς αρνητικές σκέψεις. Μόνο θετικές. Με μόνο σκοπό να πάει καλά αυτή η ημέρα και η κάθε ημέρα.

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς το καθημερινό του άγχος, ωστόσο υπάρχουν μικρά «μυστικά» που μπορούν να σου δώσουν την δυνατότητα να έχεις τη θετική ενέργεια που απαιτεί η κάθε ημέρα για να είναι μια… ωραία μέρα!

1. Σήκω νωρίς
Ο ύπνος είναι πολύ καλός για την υγεία μας, ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, ο ύπνος που ξεπερνά τις 9 ώρες δημιουργεί την τάση να έχουμε άγχος, κατάθλιψη, ενώ μπορεί να προκαλέσει πολλά θέματα στην υγεία μας, μέχρι και παχυσαρκία. Φτιάξε το πρόγραμμα σου έτσι ώστε να κοιμάσαι νωρίς και ξυπνάς νωρίς. Συμπλήρωσε ένα 7ωρο ύπνου και δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να πάρει με ηρεμία ένα καλό πρωινό.

2. Άσκηση
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διώξεις το άγχος και να ξεκινήσεις την ημέρα σου θετικά είναι η άσκηση. Για τους περισσότερους αυτό θεωρείται κάτι «βάρβαρο», ωστόσο η γυμναστική το πρωί (μια απόφαση είναι), ενισχύει τη διάθεση και προσφέρει ενέργεια Στην περίπτωση που ιδέα του να πάς πρωί πρωί για περπάτημα είναι πολύ μακριά από εσένα, μπορείς απλώς να κάνεις μερικές ασκήσεις στο σπίτι σου. Έτσι, για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου και να νιώσεις καλύτερα.

3. Το τέλειο πρωινό
Θεωρώντας «δεδομένο» ότι δεν παραλείπουμε ποτέ το πρωινό μας γιατί είναι η δύναμη μας αλλά και ο ιδανικός τρόπος να γλιτώσουμε το άσκοπο τσιμπολόγημα, προσέχουμε να περιλαμβάνεται από τις πιο θρεπτικές τροφές. Δημητριακά, μέλι, γάλα, αυγά, smoothies, τηγανίτες.

4. Μείωσε την ζάχαρη
Για την μείωση του άγχους μας είναι βασικό να διατηρούμε ένα καλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα μας. Όταν το σάκχαρο στο αίμα μας είναι πολύ χαμηλό, μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι και να νιώθουμε υπνηλία. Από την άλλη, σε πολύ υψηλό επίπεδο μπορεί να προκαλέσει άγχος και υπερκινητικότητα.
Περιόρισε την κατανάλωση ζάχαρης και βελτίωσε την γενική υγεία σου. Κάνε τα πρωινά σου πιο ήρεμα.

5. Ενυδάτωση
Εάν δεν θέλεις να πιεις γάλα ή χυμό ή κάποιο smoothie ή πράσινο τσάι το πρωί, δοκίμασε ένα ποτήρι νερό ή νερό με λεμόνι.
Είναι γνωστό ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, και το πρώτο ποτήρι θα πρέπει να πίνεται νωρίς το πρωί. Το λεμόνι στο νερό μειώνει το άγχος, επιταχύνει τον μεταβολισμό, ενώ βοηθάει να χωνέψουμε πιο εύκολα το πρωινό μας. Επίσης, ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνει την υγεία του δέρματος.

 

No comments

Leave a reply