6 περίεργοι τρόποι για να χάσεις κιλά

2 Posted by - December 3, 2017 - Motivation, Nutrition

Κάθε δίαιτα είναι δύσκολη, είτε προσπαθείς να χάσεις 5 κιλά είτε 15. Ευτυχώς, η επιστήμη ανακαλύπτει ολοένα και πιο εύκολους και συναρπαστικούς τρόπους για να χάσουμε κιλά χωρίς να πρέπει να ‘πεινάσουμε’ ή να κουραστούμε.

1.Φάε μπροστά στον καθρέφτη σου: Κι όμως, ερευνητές του πανεπιστημίου της Arizona ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε μπροστά από ένα καθρέφτη, τρώνε λιγότερο. Είναι ο πιο γρήγορος και πιο ανέξοδος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι θα καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες σε κάθε γεύμα.

2.Βάλε μπλε στο τραπέζι σου: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Appetite’, το μπλε χρώμα μπορεί να σε βοηθήσει να τρως λιγότερο. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που δείπνησαν σε χώρο με μπλε φωτισμό έφαγαν λιγότερο από τους συμμετέχοντες που έφαγαν σε χώρους με λευκό ή κίτρινο φωτισμό. Το ίδιο ισχύει και τα μπλε πιάτα αλλά και τις μπλε τροφές!

3.Γλυκές μυρωδιές: Αν τρως συνέχεια γλυκά μπορεί να καταλήξεις με παραπανίσια κιλά, αν όμως μυρίσεις κάτι λαχταριστό, τότε ίσως να αδυνατίσεις. Αυτό συνιστά η έρευνα του αμερικάνικου οργανισμού ‘Smell & Taste Treatment and Research’ που ανακάλυψε ότι από τους 3000 παχύσαρκους συμμετέχοντες, όσοι μύριζαν συχνά άρωμα μπανάνας, πράσινου μήλου ή δυόσμου έχασαν περισσότερο κιλά.

4.Κάνε ένα κρύο ντους: Τα αποτελέσματα της έρευνας του ‘American National Institute of Health’ που διήρκησε 2 χρόνια, έδειξαν ότι 10 με 15 λεπτά ‘τουρτουρίσματος’ μπορεί να κάψει το ίδιο λίπος όσο μια ώρα άσκησης μέτριας έντασης. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά δεν χάνεις τίποτα αν κάνεις κάθε πρωί ένα κρύο ντους που διαρκεί 10 λεπτά.

 

5.Σβήσε το φως για να κοιμηθείς: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Ohio, οι άνθρωποι που κοιμούνται με φωτάκι νυκτός μπορεί να πάρουν μέσα σε 8 εβδομάδες έως και 50% περισσότερα κιλά από τους ανθρώπους που σβήνουν όλα τα φώτα στο υπνοδωμάτιο.

6.Πλήρωσε με μετρητά: Κι όμως, οι άνθρωποι που πληρώνουν με πιστωτική κάρτα τον λογαριασμό του σουπερμάρκετ, καταλήγουν με περισσότερες σοκολάτες, παγωτά και αλμυρά στις σακούλες τους. Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν επιστήμονες του πανεπιστημίου Cornell, όταν πληρώνουμε με μετρητά είμαστε πιο φειδωλοί με αποτέλεσμα να κάνουμε πιο σωστές επιλογές, ενώ οι κάρτες μας κάνουν πιο αυθόρμητους.

http://joytv.gr/

 

 

No comments

Leave a reply