7 λόγοι για τους οποίους αξίζει να δοκιμάσεις τα Kettlebells

3 Posted by - June 9, 2014 - Workout

Στους σύγχρονους καιρούς στους οποίους ζούμε, οι τάσεις στη γυμναστική αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, κάνοντας μας να αναιρούμε και να αναθεωρούμε πολλά πράγματα. Μια νέα τάση λοιπόν (αν μπορούμε βέβαια να την πούμε “νέα” διότι πηγάζει από το μακρινό 1700 κάπου στη Ρωσία) ήρθε και ονομάζεται KETTLEBELL!

Απ´ ότι λοιπόν φαίνεται τα kettlebells θα μείνουν για παρά πολλά χρόνια, διότι τα οφέλη που μας προσφέρει είναι παρά πολλά.

Εμείς επιλέξαμε με δυσκολία τα 7, τα οποία και αναφέρουμε παρακάτω.

1.Θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις και να χτίσεις το σώμα που ονειρεύεσαι (όπως για παράδειγμα κάποιου σταρ) πολύ γρήγορα.

2.Με τα kettlebells οι καθημερινές σου συνήθειες, μπορούν να γίνουν πιο εύκολες και αυτό γιατί η όψη τους και η λαβή τους μοιάζει αρκετά με πράγματα που κάνεις στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα πηγαίνοντας στο σουπερμάρκετ και σηκώνοντας μια σακούλα στο ένα μας χέρι, ξεκινώντας το περπάτημα η σακούλα αυτή θα αρχίσει να πηγαίνει μπρος-πίσω, αναγκάζοντας μας να βάζουμε δύναμη. Έχοντας κάνει λοιπόν γυμναστική με τα kettlebells, η δύναμη που βάζαμε ήταν σαφώς πιο μεγάλη, κάνοντας μετά την σακούλα να είναι ελαφριά σαν πούπουλο.

3.Η γυμναστική με τα kettlebells μας βοηθάει να ενεργοποιήσουμε πολλούς περισσότερους μύες κάνοντας μια άσκηση, απο ό,τι τα απλά βάρη. Αυτό συμβαίνει γιατί σχεδόν σε όλες τις ασκήσεις, πρέπει να έχουμε σφιχτούς τους κοιλιακούς, τους μύες της ράχης και τους μύες των καρπών.

4.Κάνοντας γυμναστική με τα kettlebells, καις πολύ γρηγορότερα θερμίδες απ’ ό,τι με τα συνηθισμένα βάρη, κάτι που εξηγήσαμε πάνω.

5. Θα καταλάβεις ότι είσαι δυνατότερος απ’ όσο φανταζόσουν και αυτό γιατί θα αυξάνεις τα κιλά με γρηγορότερο ρυθμό απ’ ότι πριν. Λόγω αυτού του τρόπου γυμναστικής οι μύες του κορμού και των ποδιών δυναμώνουν πιο γρήγορα και πιο πολύ. Αυτό σημαίνει αύξηση δύναμης σε όλο μας το σώμα.

6.Η βελτίωση της όψης της κοιλιάς σου θα είναι απίστευτη, και αυτό γιατί όπως αναφέραμε πιο πάνω, λόγω της τεχνικής των kettlebells, το συνεχές σφίξιμο στην περιοχή της κοιλιάς, επιφέρει με τη σειρά του αυτά τα θαυματουργά αποτελέσματα.

7.Τελος, όλα αυτά, μπορούμε να τα πετύχουμε κάνοντας μια από τις πιο απλές ασκήσεις ή παραλλαγές αυτής, που δεν είναι άλλη από το Kettlebell swing. Η άσκηση αυτή γίνεται πιάνοντας ένα bell στα κιλά που μπορούμε να σηκώσουμε με τα 2 χέρια, ανοίγουμε τα πόδια μας λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ωμών και ξεκινάμε κάνοντας επαναλήψεις από το σημείο ανάμεσα στα πόδια μας εώς και την ευθεία των ματιών μας.

Λεωνίδας Λύτρας

lytrasPersonal Trainer– Απόφοιτος Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
lytras@gmail.com
facebook name: Lytras Leonidas

 

No comments

Leave a reply