7 τρόποι για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς και να δεις τους κοιλιακούς σου

82 Posted by - May 18, 2018 - Workout

Ψάχνεις τρόπους για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά και να φτιάξεις τους κοιλιακούς σου, χωρίς να εξαντλείσαι και να χάνεις τον χρόνο σου; Χωρίς κόπο δεν γίνεται τίποτα. Οπότε, έχουμε ως στόχο, ό, τι κάνουμε, να το κάνουμε σωστά για να μην πηγαίνει χαμένη η ώρα μας.
Για να πετύχεις τους ωραίους κοιλιακούς, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια καλή διατροφή για να έχεις την ενέργεια και τη θέληση να γυμνάζεσαι σχεδόν καθημερινά.

Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά στην προσπάθεια σου;

1. Ανέβασε παλμούς
Σε περίπτωση που γυμνάζεσαι αλλά δεν βλέπεις ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ενίσχυσε την αερόβια άσκηση που κάνεις. Μια περισσότερο έντονη προπόνηση θα σε βοηθήσει να κάψεις πολλές θερμίδες και λίπος σε όλο το σώμα σου.

2. Σφίξε τους κοιλιακούς σου
Ένας αποτελεσματικός τρόπος να δυναμώσεις το μέρος της κοιλιάς, είναι να την κρατάς σφιχτή. Ανεξάρτητα με την προπόνηση σου, δοκίμασε να κρατήσεις την κοιλιά σου σφιχτή για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Μπορείς να το κάνεις 4 φορές μέσα στην ημέρα ανεξάρτητα με το που βρίσκεσαι. Μη ξεχνάς ότι η σωστή στάση σώματος και οι καλές αναπνοές καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, βοηθούν αρκετά στο κάνουμε καύσεις.

3. Νερό
Οι περισσότεροι έχουν κουραστεί να ακούν για την σημασία του νερού στον οργανισμό μας, καθώς σύμφωνα με έρευνες το σώμα μας χρειάζεται όσο νερό «ζητάει». Ωστόσο, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους και στόχο ένα καλλίγραμμο σώμα, το νερό έχει ιδιαίτερη σημασία.
Το νερό ενυδατώνει, αποβάλει τις τοξίνες και βοηθά στη μείωση του φουσκώματος.

4. Ζάχαρη
Όλοι μας θέλουμε το γλυκό μας, ωστόσο θα πρέπει να μάθουμε από πού είναι καλύτερο να πάρουμε τη… δόση μας. Συνήθως, η ζάχαρη που βρίσκεται στα κέικ, τα μπισκότα και τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και στην πραγματικότητα δεν είναι καλή για την υγεία μας.
Αν θέλεις μια επίπεδη κοιλιά, απέφυγε όλα όσα δεν ξέρεις τι ακριβώς περιέχουν και σε τι ποσότητα. Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα γλυκά του κουταλιού και όλα αυτά που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

5. Στήριξη 
Μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις μέσα από την οποία δυναμώνεις όλο τον κορμό σου. Με το σώμα σε ευθεία γραμμή με το κεφάλι, στηριζόμενοι στα χέρια μας, μπορούμε να μείνουμε σε αυτή τη θέση για 30-40 δευτερόλεπτα και να δοκιμάσουμε κάποιες από τις πολλές παραλλαγές αυτής της άσκησης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη, ενέργεια και το βάρος του σώματος σου.

6. Περισσότερες ασκήσεις κοιλιακών
Για να φτάσεις τον στόχο σου, προσπάθησε να εκτελέσεις περισσότερες ασκήσεις κοιλιακών και σε συνδυασμό με καλή διατροφή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις αποτέλεσμα.

7. Βραδινό
Κανείς δεν λέει πως πρέπει να μείνουμε νηστικοί το βράδυ. Απλώς, το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι το τι θα βάλουμε στο πιάτο μας. Υπάρχουν τόσες τροφές που μπορούμε να επιλέξουμε και άλλες τόσες που γνωρίζουμε ότι πρέπει να αποφεύγουμε.  Ας επιλέξουμε κάτι ελαφρύ και διατροφικά σωστό, ώστε να παραμένουμε μέσα στον στόχο.

evelinaΕβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

1 Comment

  • Αφροδίτη August 7, 2017 - 09:29 Reply

    Θα έπρεπε να είμαι “φέτες” εδώ και χρόνια! Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Αν η λιποαποθήκη σου είναι η κοιλιά, σαφώς μπορείς να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα προσέχοντας κάποια πράγματα, αλλά αν θες πραγματικά να δεις τους κοιλιακούς σου, μόνο με κοιλιοπλαστική. Και δεν είναι δική μου άποψη, το έχω συζητήσει με γυμναστές και διατροφολόγο.

  • Leave a reply