7 τρόποι να ασκηθείς τις ημέρες που βαριέσαι το γυμναστήριο

61 Posted by - April 9, 2022 - Motivation, Workout

Όσο πείσμα κι αν έχεις για να φτιάξεις την φυσική κατάσταση και το κορμί σου, σίγουρα υπάρχουν κάποιες ημέρες που η προπόνηση σου θα βγει εκτός προγράμματος. Αν είσαι από αυτούς που θα έκαναν τα πάντα για να την αναπληρώσουν, δες 7 τρόπους για να μένεις σε φόρμα.

1) Προπόνηση σε λιγότερο χρόνο
Στην περίπτωση που δεν προλαβαίνεις να κάνεις μια ολοκληρωμένη προπόνηση, μην τη χάσεις. Το ότι δεν έχεις στη διάθεση σου μια ολόκληρη ώρα, αλλά μόλις 10 ή 20 λεπτά δεν σημαίνει πως δεν θα σου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, το σώμα σου «ξυπνάει» με ό, τι και να του δώσεις. Εκμεταλλεύσου όσο χρόνο έχεις. Ανέβα στο διάδρομο, κάνε ελλειπτικό, βγες στο πάρκο της γειτονιάς σου.

2) Χόρεψε
Αν αγαπάς τον χορό, βάλε τα αγαπημένα σου τραγούδια και κουνήσου στο ρυθμό. Αν βαριέσαι να περάσεις την επόμενη ώρα σηκώνοντας βάρη, ο χορός είναι η μια πολύ καλή επιλογή για να γυμνάσεις το σώμα σου. Χάρισε στον εαυτό σου ένα 20λεπτο αερόβιο πρόγραμμα και εκτονώσου.

3) Γιόγκα
Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει να κάνουν γιόγκα, ίσως την θεωρούν μια – αν όχι εύκολη- πιο ξεκούραστη άσκηση. Μπορεί να μην προσφέρει τους υψηλούς παλμούς ενός αερόβιου τύπου άσκησης, ωστόσο θέλει και αυτή με την σειρά της ενέργεια, αφού γυμνάζει όλο το σώμα και μπορείς να την κάνεις στο σπίτι. Αν βαριέσαι να βγεις από το σπίτι σου, στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά προγράμματα γιόγκα, είτε για αρχάριους, είτε για προχωρημένους που θα σε βοηθήσουν να αναπληρώσεις την χαμένη σου προπόνηση.

4. Περπάτημα
Ο κλασσικός ήπιος τύπος άσκησης που απευθύνεται σε όλους. Το περπάτημα μπορεί να μπει στο πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή. Αν βαριέσαι να γυμναστείς ή αισθάνεσαι κούραση, κάνε μια απλή βόλτα στη γειτονιά σου. Στη περίπτωση μάλιστα που έχεις να κάνεις κάποια τηλεφωνήματα, είναι ευκαιρία να τα συνδυάσεις με τη βόλτα σου και να βλέπεις τον χρόνο να περνά χωρίς να το καταλαβαίνεις.

5. Συνδύασε την άσκηση με το φορτωμένο πρόγραμμα σου
Από το να χάσεις τη γυμναστική σου, βρες τρόπους να την βάλεις στην ημέρα σου. Μη ψάχνεις να παρκάρεις δίπλα από την είσοδο του γραφείου σου. Άλλωστε, είναι δύσκολο να βρεις πάρκιν και χάνεις χρόνο. Πήγαινε τουλάχιστον 2 τετράγωνα μακριά και περπάτησε πριν ξεκινήσει το 8ωρο. Επίσης, ακόμα κι όταν κάθεσαι σε μια καρέκλα, μπορείς συγχρόνως να «χτίζεις» την κοιλιά σου. Μην κάθεσαι απλώς –χαλαρά- τόσες ώρες στο γραφείο. Μπορείς ανά διαστήματα να εστιάζεις στην κοιλιά σου και να την κρατάς σφιχτή για 1’. Να την αφήνεις ελεύθερη και να επαναλαμβάνεις.

6. Γυμναστική στο κρεβάτι
Κι όμως, αν θέλεις πραγματικά να γυμναστείς, μπορείς να το κάνεις και στο κρεβάτι σου. Μπες στο you tube και θα βρεις πολλές ασκήσεις που μέσα σε λίγο χρόνο είναι ικανές να γυμνάσουν όλο το σώμα σου και χωρίς να βγεις από το σπίτι σου.

7. Κάνε αυτό που σου αρέσει
Αν δεν σε ικανοποιεί τίποτα από τα παραπάνω, παρά μόνο το πρόγραμμα γυμναστικής που έχεις συνηθίσει, τότε κάνε αυτό. Μπορεί στο σπίτι σου, να μην έχεις το κατάλληλο εξοπλισμό αλλά αν βαριέσαι να πας στο γυμναστήριο, θα τον βρεις τον τρόπο. Άλλωστε, αφιερώνοντας 30’, μπορείς εύκολα στο σαλόνι του σπιτιού σου να κάνεις μερικά καθίσματα, προβολές, άρσεις, κάμψεις, κοιλιακούς και ραχιαίους.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Fitness Trainer/ Fitness Editor

insta evelinanykta 
evelinanykta@gmail.com

 

 

No comments

Leave a reply