7 Φυσικοί τρόποι να θεραπεύσουμε το πεπτικό μας σύστημα

13 Posted by - October 10, 2017 - Health, Nutrition

Αισθάνεσαι πεπτικές ενοχλήσεις; Η διατροφή και το στρες είναι οι βασικότεροι λόγοι που μας οδηγούν σε δυσπεψία και ενώ το βασικότερο όλων είναι να επισκεφτούμε τον γιατρό μας , μπορούμε επίσης να ακολουθήσουμε κάποιες συμβουλές.

1. Γλουταμίνη
Ένα από τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στο πεπτικό μας σύστημα είναι οι τροφές με γλουταμίνη. Αυτή η θρεπτική ουσία βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, στην αποκατάσταση. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου περισσότερα τέτοια τρόφιμα, όπως το σπανάκι, τα αυγά, τα ψάρια, το κρέας, τα παντζάρια, το μαϊντανό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα φασόλια. Επίσης, φρέσκοι χυμοί λαχανικών μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

2. Κατανάλωση νερού
Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει έναν μεγάλο αριθμό σοβαρών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πεπτικών ενοχλήσεων. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε νερό αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κάνουμε. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αφυδάτωση τείνουν να έχουν σοβαρές διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

3. Τρόφιμα
Ο «κανόνας» που ακούμε συνέχεια και όλοι αναγνωρίζουμε, είναι πως το γρήγορο φαγητό και τα επεξεργασμένα τρόφιμα κάνουν κακό στην υγεία μας και συγκεκριμένα στο πεπτικό μας σύστημα. Απέφυγε να τρως τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη, τεχνητά αρώματα και επεξεργασμένα έλαια. Συμπεριέλαβε περισσότερα υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σου καθημερινά για να βελτιώσεις την υγεία σου γενικότερα. Ένα δύσκολο πρόγραμμα είναι απλά μια δικαιολογία για να καταφύγουμε σε fast food και άλλες ανθυγιεινές τροφές.

4. Τάσεις- μόδα στη διατροφή
Σήμερα, πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής τις πείσει πως μπορεί να χάσουν βάρος. Αν έχεις πεπτικές διαταραχές, έχεις ένα λόγο παραπάνω να ακολουθήσεις ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και όχι ό, τι σου «εγγυάται» ότι θα χάσεις αυτόματα κιλά. Άλλωστε, ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του διατροφικές ανάγκες και κάθε τι «τυποποιημένο» μπορεί να καταστρέψει το μεταβολισμό σου. Ένα καλό και υγιεινό γεύμα είναι αρκετό για να διατηρήσεις το βάρος και την καλή υγεία σου.

5. Κράτησε το συκώτι σου υγιές
Όταν το συκώτι μας λειτουργεί αποτελεσματικά, τότε είναι καλή και η πέψη μας. Γι αυτό πρόσθεσε στη διατροφή σου τρόφιμα, όπως τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα παντζάρια, με σκοπό να αποτοξινώσεις το ήπαρ σου.

6. Φαγητό με μέτρο
Όταν τρώμε περισσότερο από ό, τι χρειάζεται, υποφέρουμε από διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Γι αυτό, είναι καλό να τρώμε αργά, μασώντας καλά την τροφή μας, και να ακούμε τα σήματα του σώματός μας. Το καλό μάσημα της τροφής βοηθάει επίσης να τρώμε λιγότερο.

7. Διώξε το άγχος
Το στρες προκαλεί πολλά προβλήματα στο πεπτικό μας σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες. Το άγχος είναι επίσης μία από τις κύριες αιτίες της αϋπνίας. Για να θεραπεύσεις την πέψη σου αλλά και την ανησυχίες στον ύπνο σου, βεβαιώσου ότι τα επίπεδα του άγχους σου είναι χαμηλά.

 

No comments

Leave a reply