9 τρόποι να ενισχύσουμε το μεταβολισμό μας και να κάψουμε λίπος

20 Posted by - November 7, 2020 - Motivation, Nutrition

Ο μεταβολισμός είναι η «μηχανή» του σώματος μας που είτε δουλεύει καλά και μας βοηθάει στις καύσεις και στην απώλεια βάρους, είτε δεν του δίνουμε όλα όσα χρειάζεται για να είναι ενεργοποιημένος και να λειτουργεί προς όφελος μας.

Στην περίπτωση που δεν τρώτε πολύ, ωστόσο δεν βλέπετε αποτελέσματα, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν, να κάνουμε τον μεταβολισμό μας να είναι «ζωντανός» κάθε στιγμή.

 

Cardio: Η αερόβια άσκηση είναι πολύ σημαντική για την σωστή ρύθμιση του μεταβολισμού μας. Η άσκηση συντελεί στην ισορρόπηση του βάρους μας  και σύμφωνα με μια μελέτη, η συχνή αερόβια άσκηση   μας βοηθάει να καίμε περισσότερες θερμίδες ακόμα και τις ώρες που βρισκόμαστε σε ηρεμία. Συγχρόνως, έρευνες έχουν δείξει πως η αύξηση της μυικής μάζας βοηθάει τον μεταβολισμό. Γι αυτό εκτός απο αερόβια άσκηση, δούλεψε το σώμα σου με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Δοκίμασε να ασκηθείς έντονα 3 φορές την εβδομάδα από 45’ την φορά, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί, ένα τέτοιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, θα σε βοηθήσει να χάσεις ένα κιλό λίπους κάθε δύο εβδομάδες, σε συνδυασμό βέβαια με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής .

Πρωινό:  Ο οργανισμός μας, μετά από τις ώρες ύπνου  χωρίς τροφή, χρειάζεται ενέργεια για να ξυπνήσει σωστά και να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας.  Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα του σώματός μας να κάψει λίπος, οπότε πρέπει να φροντίσουμε, να τρώμε ένα υγιεινό γεύμα κάθε πρωί, μέσα στην πρώτη ώρα από το ξύπνημα μας.

 Γεύματα: Παραλείποντας  κάποια γεύματα  μπορεί να νομίζεις ότι έτσι αποφεύγεις τις θερμίδες άρα θα χάσεις και κιλά. Ωστόσο, όταν ο οργανισμός μας δεν γεμίζει τις μπαταρίες του, το μόνο που θα μας προσφέρει είναι να αντικαταστήσει την όποια ενέργεια πάρει, σε λίπος.

Στρες: Το στρες είναι ικανό να επιβραδύνει το μεταβολισμό μας. Η κορτιζόλη που είναι η ορμόνη του στρες, όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα δεν επιτρέπει στον οργανισμό μας να κάψει λίπος. Γι αυτό, βρίσκουμε τρόπους να είμαστε χαλαροί, να μην αγχωνόμαστε και να πιστεύουμε στον εαυτό μας.

Τροφές ολικής άλεσης: Τα προϊόντα ολικής άλεσης μας χορταίνουν και ικανοποιούν την όρεξη μας περισσότερο απο τις υπόλοιπες τροφές, ενώ είναι συγχρόνως και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Κάτι να καίει: Ό, τι δεν είναι πικάντικό, μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να αγαπήσουμε το πιπέρι, το τσίλι, τις καυτερές πιπεριές και όλα τα καυτερά μπαχαρικά γιατί είναι αυτά που αυξάνουν την θερμοκρασία στο σώμα μας και ενισχύουν τον μεταβολισμό μας.

Νερό: Μια μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που έπιναν οκτώ έως 12 ποτήρια νερό την ημέρα έκαψαν περισσότερο λίπος από ό, τι εκείνοι που έπιναν μόνο τέσσερα.

Ξηροί καρποί: Επιλέγουμε αμύγδαλα, κάσιους και καρύδια γιατί είναι εξαιρετικές πηγές μαγνησίου. Είναι θρεπτικά, περιέχουν καλά λιπαρά και βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Γαλακτοκομικά: Το ασβέστιο, μαζί με άλλες ουσίες στα γαλακτοκομικά μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό μας και να κάψει το περιττό λίπος πιο γρήγορα. Το τυρί με χαμηλά λιπαρά, το γιαούρτι και το  γάλα θα πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητα μας.

Ξύδι

Είναι ένα προιόν που μπορεί να μην του φαίνεται αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε χορτάτοι. Ειδικά το μηλόξυδο έχει αποδειχθεί, πως έχει μια μικρή επίδραση στην καύση του λίπους.

 

 

No comments

Leave a reply