Το απροσδόκητο σημείο του σώματος στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μασάζ

2 Posted by - July 5, 2019 - Beauty

Λίγο πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, είναι πολύ πιθανό να έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι έντονη σωματική αλλά και ψυχολογική κόπωση και να παρατηρείς , ότι οι αντοχές σου μειώνονται διαρκώς.

Τι θα μπορούσε να σε ανακουφίσει, πέρα μερικές ώρες καλού ύπνου;

Η απάντηση είναι μια: το μασάζ!

Ήξερες όμως, ότι υπάρχει ένα σημείο στο σώμα σου το οποίο δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεις, όταν αφήνεσαι στα χέρια ενός ειδικού, γιατί έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σου;

Αναφερόμαστε στο μασάζ στην περιοχή του στομάχου, το οποίο γίνεται συνήθως με τα χέρια να κινούνται σύμφωνα με τη φορά των δεικτών ενός ρολογιού. Ενώ σε συγκεκριμένα σημεία ασκείται περισσότερη πίεση, για καλύτερα αποτελέσματα.

Το μασάζ στομάχου είναι πολύ διαδεδομένο στην κινεζική κουλτούρα (γνωστό ως Chi Nei Tsang ) λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, αλλά και της δυνατότητάς του να δυναμώνει σώμα και πνεύμα, ενεργοποιώντας εσωτερικά όργανα.

Το Chi συμβολίζει την ενέργεια και το Nei Tsang τα όργανα του σώματος. Πηγάζει από την πεποίθηση ότι συναισθηματικά θέματα όπως το στρες, «αποθηκεύονται» στο πεπτικό σύστημα και όταν παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε κάποια αρρώστια.

10 λεπτά από αυτό το μασάζ μπορούν να σε βοηθήσουν:

  • Να βελτιώσεις τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
  • Να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα
  • Να απελευθερωθείς από το σωματικό και ψυχικό στρες
  • Να διορθώσεις την κακή στάση σώματος, που προκύπτει από στομαχικές κράμπες και δυσφορία

 

IMG_20190606_153650

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Beauty Editor
just.irene@hotmail.gr

No comments

Leave a reply