Ψαλίδα, στιλ, extra πόντοι:Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τις ανάγκες σου

2 Posted by - August 14, 2019 - Beauty

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουμε να έχουμε λεία, μεταξένια και υγιή μαλλιά όλο το χρόνο και το να γνωρίζουμε κάθε πότε πρέπει να κλείνουμε ραντεβού για κούρεμα είναι απαραίτητο. 

Η συχνότητα εξαρτάται σίγουρα από παράγοντες όπως το βαθμό που έχουν καταστραφεί οι άκρες ή τη βαφή. Όμως καθορίζεται και από τις ανάγκες μας και το στόχο που θέλουμε να πετύχουμε. 

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; 

 ▪️Κούρεμα κατά της ψαλίδας 

Η ύπαρξη ψαλίδας μαρτυρεί την ελλιπή φροντίδα των μαλλιών και την ταλαιπωρία τους από καθημερινές διαδικασίες με εργαλεία styling όπως το πιστολάκι. Για να απαλλαγείτε από αυτήν, καλό θα ήταν να κουρεύεστε μια φορά ανά τρίμηνο και να βάλετε σε πρόγραμμα όλα τα ραντεβού σας ώστε να διατηρήσετε μια συνέχεια στην περιποίηση των μαλλιών σας. 

▪️Κούρεμα για διατήρηση του στιλ

Βασικό μυστικό για τη διατήρηση του στιλ είναι το φρεσκάρισμα του και φυσικά εξαρτάται από το είδος του κουρέματος που έχετε επιλέξει. Για τα κοντά pixies, οι experts συνιστούν κούρεμα κάθε τέσσερις εβδομάδες. Ενώ για τα bobs ή τα lobs χρειάζεται ανανέωση κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες. Για τα υπόλοιπα hairstyles, ένας κανόνας αρκετά ικανοποιητικός, είναι να κουρεύεστε ανά δύο μήνες. 

▪️Κούρεμα για να γίνουν τα μαλλιά πιο μακριά

Προσπαθείτε να αποκτήσετε μακριά μαλλιά, αλλά δεν το καταφέρνετε ποτέ; Ίσως πρέπει να αλλάξετε τακτική! Σύμφωνα με τους experts του είδους, το μυστικό είναι να αποφεύγετε τη βαφή, να τα ενυδατώνετε σε βάθος μια φορά την εβδομάδα και να τα κουρεύετε δύο φορές το χρόνο. 

IMG_20190606_153650

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Beauty Editor
just.irene@hotmail.gr

No comments

Leave a reply