Κοιμόμουν συχνά με το makeup και να τι συνέβη στο πρόσωπό μου

2 Posted by - September 12, 2018 - Beauty

Υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου, που η μόνη διαδρομή που έκανα καθημερινά ήταν από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι.

Ατέλειωτες ώρες εργασίας και πολλές άλλες υποχρεώσεις, επιβάρυναν το πρόγραμμά μου και μου προκαλούσαν μέρα με τη μέρα εξάντληση. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η στιγμή που θα επέστρεφα στο σπίτι, για να ξαπλώσω στο κρεβάτι μου και να κοιμηθώ. Ξεχνούσα ακόμα και το φαγητό και φυσικά συχνά δεν είχα καθόλου κουράγιο για ντεμακιγιάζ.

Η κακή συνήθεια αυτή δεν θα μπορούσε παρά να βλάψει το δέρμα μου. Το επόμενο πρωί το πρόσωπό μου έμοιαζε πολύ κουρασμένο και θαμπό, το σημαντικότερο όμως είναι ότι εμφανίστηκαν μεγαλύτερα προβλήματα, με τα οποία «πάλεψα» για αρκετό διάστημα.

Τι εννοώ;

Εμφάνισα ακμή

Μια κατάσταση τρομερά δυσάρεστη. Μια εικόνα αντιαισθητική. Έχοντας στο πρόσωπο σπυράκια, το μακιγιάζ δεν ήταν πια το ίδιο. Στην ακμή με οδήγησαν τα υπολείμματα από τα προϊόντα και τα νεκρά κύτταρα που έφραξαν τους πόρους του δέρματος.

Το δέρμα μου παρουσίασε ξηρότητα

Ο ύπνος όχι μόνο γεμίζει ξανά τις μπαταρίες μας με ενέργεια, αλλά βοηθάει στην αναζωογόνηση και αναδόμηση του δέρματος (αφού κατά τη διάρκεια του ενεργοποιούνται ένζυμα που αποκαθιστούν τις βλάβες των κυττάρων ή αντικαθιστούν τα παλιά με νέα). Το γεγονός ότι κοιμόμουν συχνά με το μακιγιάζ στο πρόσωπό μου εμπόδισε αυτή την ευεργετική λειτουργία του ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρόσωπό μου έμοιαζε σχεδόν γερασμένο, καθημερινά ενώ, εμφάνισα και ξηροδερμία, ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από τη μύτη. Επιπλέον, αν συνέχιζα να κοιμάμαι με το μακιγιάζ, ήταν πολύ πιθανό να προκαλούσα ακόμα και την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Ειρήνη Διαμαντακίδου
Beauty Editor
just.irene@hotmail.gr

diamadakidou

No comments

Leave a reply