Μαύρη μάσκα – Φτιάξε μόνη σου την πιο δημοφιλή μάσκα καθαρισμού προσώπου

6 Posted by - September 2, 2018 - Beauty

Αναρωτιέσαι συχνά τι είναι τελικά αυτή η περιβόητη μαύρη μάσκα προσώπου, που ολοένα και περισσότερες γυναίκες τη δοκιμάζουν και φωτογραφίζονται με αυτήν επάνω στο δέρμα τους στα social media; Ήρθε η στιγμή να κάνεις κι εσύ με τη σειρά σου μια δοκιμή και να απολαύσεις τις ευεργετικές της ιδιότητες!

Όλες γνωρίζουμε, ότι ο καθαρισμός του προσώπου όχι μόνο αφαιρεί το μακιγιάζ και τους ρύπους του περιβάλλοντος από το δέρμα, αλλά μειώνει το σμήγμα και προάγει την ανανέωση των κυττάρων, χαρίζοντας πέρα από τη λάμψη και μια αίσθηση αναζωογόνησης, που μας φτιάχνει τη διάθεση.

Αν αισθάνεσαι πως το πρόσωπό σου έχει χάσει τη φρεσκάδα, τη λάμψη και τη νεανική του όψη, τότε σου προτείνω την πιο δημοφιλή ίσως diy μάσκα για βαθύ καθαρισμό προσώπου, με βασικό συστατικό τον ενεργό άνθρακα –συστατικό το οποίο της δίνει και το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί σαν μαγνήτης και μπορεί και απορροφά τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες από τους πόρους του δέρματος, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής, αλλά και την εξάλειψη της λιπαρότητας.

Σε μια diy μάσκα προσώπου, ο ενεργός άνθρακας συνδυάζεται με άλλα ευεργετικά συστατικά. Στην προκειμένη περίπτωση, η μάσκα που προτείνω παρακάτω περιέχει  άργιλο μπεντονίτη – τραβάει όλους τους ρύπους έξω από τους πόρους του δέρματος, απομακρύνοντας τα μαύρα στίγματα και τις τοξίνες, ενώ παράλληλα καταπολεμά τα σπυράκια και σκοτώνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για προβλήματα ακμής- αλλά και λάδι καρύδας, ένα προϊόν που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μαύρη μάσκα:

  • -1/2 κουταλιά της σούπας ενεργό άνθρακα σε μορφή σκόνης
  • -1/2 κουταλιά της σούπας άργιλο μπεντονίτη σε μορφή σκόνης
  • -1/4 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • -1/4 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • -1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Ένα μικρό καθαρό μπολ
  • Ένα καθαρό πλαστικό κουτάλι

Πώς θα τη φτιάξεις:

Βάλε όλα τα υλικά στο μπολ και ανακάτεψε με το κουτάλι μέχρι να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο με τα χέρια σου και φρόντισε να καλύψεις όλα τα προβληματικά σημεία (προσοχή όμως στην περιοχή των ματιών όπου δεν πρέπει να εφαρμόσεις!). Άφησε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά και μετά αφαίρεσε την πλένοντας το πρόσωπο με χλιαρό νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια καθαρή πετσέτα για τυχόν υπολείμματα.

Το αποτέλεσμα:

Το πρόσωπο αποκτά και πάλι τη χαμένη του λάμψη και το δέρμα είναι απαλό και καθαρό!

Ειρήνη Διαμαντακίδου
Beauty Editor
just.irene@hotmail.gr

diamadakidou

No comments

Leave a reply