Ο σοβαρός λόγος που πονάει το κεφάλι όταν πιάνεις τα μαλλιά σου

6 Posted by - August 30, 2018 - Beauty

Λατρεύω τα μακριά μου μαλλιά! Μου πήρε περίπου τρία χρόνια σωστής περιποίησης και φροντίδας, για να καταφέρω να τα φέρω στο μήκος που επιθυμούσα και παράλληλα να μπορέσω να διατηρήσω τη λάμψη και την υγεία τους.

Οι αλογοουρές, οι πλεξίδες και τα updos είναι μερικές από τις πιο πρακτικές και γρήγορες λύσεις που έχω, για να διατηρώ κομψή την εμφάνισή μου από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνομαι έναν φοβερά ενοχλητικό πόνο στο κεφάλι μου, ο οποίος καταλαβαίνω ότι προέρχεται από τις ρίζες των μαλλιών.

Αναρωτήθηκα τι μπορεί να φταίει και κάνοντας μια μικρή έρευνα, «έπεσα» πάνω στην απάντηση της Δρ. Αντζελα Λαμπ, η οποία είναι διευθύντρια στο Westside Mount Sinai Dermatology Faculty Practice, καθώς και διευθύντρια δερματολογίας στο Institute of Family Health αλλά και αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο Icahn School of Medicine στο Mount Sinai,.

Η ίδια μιλώντας στην Huffington Post υποστήριξε πως ο πόνος που νιώθουμε στο κεφάλι, οφείλεται στην επιρροή που ασκείται στις νευρικές απολήξεις που συνδέονται με τις τρίχες σε αυτό.

«Τα τριχοθυλάκια είναι κάποιοι από τους πρώτους δέκτες αυτής της αίσθησης», είπε χαρακτηριστικά η Λαμπ, συμπληρώνοντας πως τα μαλλιά αποτελούν ένα ολόκληρο νευρικό σύστημα, οπότε όταν κανείς τα πιάνει για να τα σταθεροποιήσει όλη μέρα, τότε ασκείται πίεση στις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στη ρίζα κάθε θύλακα.

Η Δρ. Αντζελα Λαμπ τόνισε, ότι η καθημερινή αυτή συνήθεια με τα παραπάνω πρακτικά χτενίσματα κρύβει τον κίνδυνο εμφάνισης της λεγόμενης «ελκτικής αλωπεκίας», δηλαδή της απώλειας μαλλιών που προκαλείται από την ίδια αυτή τη συνήθεια που τα θέλει πιασμένα εξαιτίας της πίεσης που τους ασκείται.

 «Τα μαλλιά είναι νεκρά, αποτελούνται απλά από κερατίνη, αλλά αν τους ασκείτε μεγάλη πίεση και ένταση μπορείτε να προκαλέσετε σπάσιμο στην τρίχα», σημείωσε η Λαμπ, που τόνισε πως οι κοτσίδες αποτελούν έναν από τους κύριους ενόχους της ελκτικής αλωπεκία, για το λόγο αυτό, οι γυναίκες που τις προτιμούν καθημερινά σαν χτένισμα, θα πρέπει να τις έχουν χαλαρές.

Ειρήνη Διαμαντακίδου
Beauty Editor
just.irene@hotmail.gr

diamadakidou

No comments

Leave a reply