Αερόβια άσκηση για καλύτερη σεξουαλική ζωή-Τα 7 οφέλη για επιθυμία και απόδοση!

26 Posted by - August 28, 2020 - Health

Η σεξουαλική απόδοση καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία μας. Οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις είναι αυτές που θα βελτιώσουν το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, θα σου δώσουν αντοχή, ενέργεια αλλά και την καλύτερη ψυχολογία που χρειάζεσαι.

 

1. Αντοχή
Η τακτική άσκηση βελτιώνει σίγουρα τη σεξουαλική απόδοση. Ένας κύριος λόγος είναι πως μέσω της γυμναστικής βελτιώνουμε και ενισχύουμε την αντοχή μας.
Η αερόβια άσκηση δυναμώνει την καρδιά, την ικανότητα των πνευμόνων και των μυών και κατ επέκταση τις αντοχές μας.

2. Αισθάνεσαι σέξι
Εκτός από την αντοχή, με την γυμναστική μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ωραίο σώμα. Αυτό θα μας κάνει αυτόματα να αισθανόμαστε ελκυστικοί, σέξι, με αυτοπεποίθηση, ενώ έχουμε μεγαλύτερη επιθυμία δράσης σε αυτόν τον τομέα.

3. Αυξάνουμε σταδιακά τα επίπεδα ενέργειας
Όσο καλύτερη είναι η φυσική μας κατάσταση, τόσο περισσότερο αυξάνεται και η ενέργεια μας. Δεν είναι πολύ ευχάριστο να αισθανόμαστε διαρκώς κουρασμένοι λόγω φόρτου εργασίας και να μην έχουμε καμία σεξουαλική διάθεση. Αν βάλουμε στο πρόγραμμα μας τη γυμναστική, θα γίνει καλύτερη η απόδοση μας σε όλους τους τομείς.

4. Κυκλοφορία αίματος
Τα γεννητικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών λαμβάνουν τεράστια οφέλη από μία πλούσια προσφορά των αιμοφόρων αγγείων και των νεύρων. Οποιαδήποτε βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος σε αυτές τις περιοχές θα μεταφραστεί σε πιο έντονη σεξουαλική επιθυμία και καλύτερη απόδοση.

5. Στυτική δυσλειτουργία
Δεδομένου ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας του αίματος, ίσως η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.
Η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι υψίστης σημασίας για την καλή σεξουαλική απόδοση. Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες τείνουν να επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

6. Άγχος
Αν έχετε άγχος καθημερινά, είναι λογικό να μην έχετε διάθεση να ασχοληθείτε με το σεξουαλικό κομμάτι.
Παρ ‘όλα αυτά, η αερόβια άσκηση όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα του άγχους σας σε χαμηλότερο επίπεδο.

7 .Όχι στην υπερβολή

Λέμε «ναι» στην άσκηση, ωστόσο λέμε «όχι» στην προπόνηση καταπόνησης. Δεν χρειάζεται να ξεπερνάς τον εαυτό σου καθώς γυμνάζεσαι. Αυτό θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μια καλή φυσική κατάσταση μπορούμε να την αποκτήσουμε, χωρίς να αφιερώνουμε ώρες στο γυμναστήριο.
Η υπερβολή στην προπόνηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας. Επιπλέον, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική απόδοσή.

evelina-nukta-1-e1424281402679

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply