Οσα πρέπει να γνωρίζουμε για την κακή στάση του σώματος

17 Posted by - May 26, 2014 - Health

Η υγεία μας εξαρτάται από τη στάση του σώματός μας και το σώμα μας τείνει να προσαρμόζεται αυτόματα σε όλες τις κινήσεις που εκτελούμε. Από τα παιδικά μας χρόνια όλοι θυμόμαστε παραγγέλματα όπως, «στάσου όρθιος», «μη καμπουριάζεις», «σήκωσε τους ώμους σου».

Τη σημερινή εποχή, λόγω της καθημερινής χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο εργασιακό περιβάλλον και του καθιστικού τρόπου ζωής, η κακή στάση του σώματος και η μυική ανισορροπία των μυϊκών ομάδων που σταθεροποιούν τη σπονδυλική στήλη, θεωρούνται σημαντική αιτία για τον αναφερόμενο πόνο που είναι αισθητός στην πλάτη, στον αυχένα, στους ώμους, ακόμα και για πονοκέφαλο, για αυτό πρέπει να επιλέγουμε τη σωστή στάση- εργονομία.

Τι προτείνουν οι φυσιοθεραπευτές:
- Επιλέξτε μια σταθερή καρέκλα που να παρέχει στήριξη στην πλάτη.
- Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας μπορούν να ακουμπήσουν στο πάτωμα, ενώ η πλάτη σας ακουμπάει στην καρέκλα.
- Προσπαθήστε να σηκώνετε το στέρνο προς τα εμπρός και το πηγούνι προς τα μέσα, ώστε να πετύχετε όσο το δυνατόν καλύτερη ευθυγράμμιση του σώματος.
- Φέρτε τους ώμους σας σύμφωνα με το άνοιγμα των γοφών σας.
- Μην ξεχνάτε να αναπνέετε σωστά!

Αποκτώντας καλή στάση του σώματος, βελτιώνεται η κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων. Μην ξεχνάτε να παραμείνετε δραστήριοι και αν θέλετε να ενισχύσετε τους μύες του κορμού σας με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς μην διστάζετε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό, φυσιοθεραπευτή ή γυμναστή που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα αυτό.

Από τον Χόρτσα Δ. Άγγελο.

being_005Διπλωματούχος Φυσιοθεραπευτής
Διπλωματούχος Προπονητής Ακαδημιών Ποδοσφαίρου (Uefa C)
Προπονητής ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ (Κ12)
Υπεύθυνος Αποκατάστασης και Ενδυνάμωσης του PERFORMANCE PROS https://www.facebook.com/performpros?ref=bookmarks
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974071323
Email: achortsas10@gmail.com

 

No comments

Leave a reply