Αν κάνεις 1 υγιές πράγμα κάθε πρωί, βεβαιώσου ότι είναι αυτό!

37 Posted by - December 29, 2017 - Health, Motivation

Όταν ξυπνάς αργά, χωρίς ιδιαίτερη ενέργεια και χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, αυτό συνηθίζεται να διαρκεί για το υπόλοιπο της ημέρας. Στο ίδιο πνεύμα, είναι εξίσου απίστευτο το πώς μπορείς να ενεργοποιηθείς, αν… αρπάξεις τη μέρα από πολύ νωρίς το πρωί και επικεντρωθείς αρχικά στον εαυτό σου.  Για τους περισσότερους, μπορεί αυτό να φαίνεται αστείο και ο ύπνος ή κάποιες άλλες δραστηριότητες στο υπόλοιπο της ημέρας να είναι πιο σημαντικά, ωστόσο, το να ξυπνάς ουσιαστικά – σωματικά και πνευματικά – τον οργανισμό σου, τον εαυτό σου νωρίς το πρωί, είναι μια πραγματικά μετασχηματιστική στιγμή.

Ανέπνευσε καλύτερα όλη μέρα: Το ρολόι μπορεί να χτυπήσει το μεσημέρι, και θα διαπιστώσεις ότι δεν έχεις πάρει μια πραγματικά βαθιά ανάσα από τότε που ξύπνησες. Ξεκινώντας τη μέρα σου με λίγη άσκηση, με ανάσες σώματος, ανακουφίζονται αμέσως τα νεύρα και μένει μια αίσθηση ηρεμίας.
Νιώσε την απόλαυση της ενέργειας: Αναγκάζοντας τον εαυτό σου να σηκωθεί από το κρεβάτι, με την μάχη να δίνεται για ακόμα πέντε ή δέκα λεπτά ύπνου, μπορεί να φαίνεται σκληρό. Στο αποτέλεσμα του όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο. Θα σου δώσει πίσω αυτό που «έχασες», στο δεκαπλάσιο.

Η εγρήγορση, δεν προσφέρει ενέργεια: Το να ξυπνάς το πρωί και να είσαι διαρκώς σε μια κίνηση από υποχρεώσεις ή βόλτες, πηγαίνοντας όλη μέρα πέρα δώθε, μπορεί να φαίνεται σαν μια παραγωγική έναρξη, αλλά πνευματικά σου κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό. Στην περίπτωση όμως που αυτή η κίνηση, αυτή η προσπάθεια, μπορεί να διαρκέσει συγκεκριμένο χρόνο, είναι ουσιαστική και καθαρά για σένα που έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου να κάνεις τα πάντα, το αίσθημα είναι  μόνο θετικό.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply