Εσύ πόσο καλά έχεις προετοιμαστεί πριν πας στην παραλία; Έχεις πάρει όλα όσα χρειάζεσαι;

5 Posted by - August 7, 2019 - Health

Το καλοκαίρι μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη ημέρα κολυμπώντας και κάνοντας ηλιοθεραπεία, ή να βρεις τον… μπελά σου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ο στόχος μας είναι να περάσουμε καλά και να προβλέπουμε για την ασφάλεια μας.

Τι πρέπει να έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας, πριν πάρουμε την πετσέτα μας… αγκαζέ; Γιατί τα ηλιακά εγκαύματα, η κόπωση και ο ερεθισμός του δέρματος είναι μόνο μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.

Κράτησε το σώμα σου ενυδατωμένο
Το πιο σημαντικό όταν περνάς την ημέρα σου στην παραλία είναι να πίνεις νερό ή οτιδήποτε δροσιστικό ώστε να αποφύγεις την αφυδάτωση. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται εξαντλημένοι μετά από μια μέρα στην παραλία, είναι γιατί δεν ενυδατώνονται επαρκώς. Το κολύμπι δεν θα κρατήσει το σώμα σου ενυδατωμένο, γι αυτό να έχεις δίπλα σου πάντα ένα μπουκάλι νερό ή κάποιο ρόφημα και να επιλέγεις τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως το καρπούζι, τα αγγούρια, οι ντομάτες.

Κουτί πρώτων βοηθειών
Μπορεί για πολλούς να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο οι καλές παραλίες είναι οι απομακρυσμένες και οι περισσότεροι επιλέγουν αυτές, τις ωραίες που σε περίπτωση ατυχήματος δεν μπορεί να υπάρξει και άμεση βοήθεια.
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στην παραλία, γι ‘αυτό είναι καλό να έχεις μαζί σου ό, τι μπορεί να φανεί χρήσιμο. Ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο, ειδικά όταν θα πάς στην παραλία με τα παιδιά.

Ανανέωσε το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες
Πρόκειται για μια συμβουλή που για τους πολλούς ακούγεται γραφική, δυστυχώς, δεν είναι τίποτα δεδομένο. Οι περισσότεροι εξακολουθούν να βάζουν μόνο μια φορά το αντηλιακό τους, χωρίς να το ανανεώνουν. Προτίμησε τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας από 30 εως 50 για να μειώσεις τον κίνδυνο μελανώματος και άλλα ηλιακά εγκαύματα.

Ηλιοθεραπεία με μέτρο
Επειδή φοράς αντηλιακό δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ηλιοθεραπεία για πολλές ώρες. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη. Όχι μόνο μπορεί να πάθεις εγκαύματα, είναι πιθανό να αυξήσεις τον κίνδυνο για καταρράκτη και καρκίνο του δέρματος. Η υγεία είναι σημαντικότερη από ένα μαυρισμένο δέρμα.

Άλλαξε μαγιό
Όταν μένεις με βρεγμένο μαγιό όλη την ημέρα, μπορεί να αποδειχθεί κακό για την υγεία σου. Είναι όντως βαρετό να αλλάζεις μαγιό κάθε φορά που θα τελειώνεις το μπάνιο σου, αλλά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προληφθούν τυχόν μολύνσεις και ασθένειες.

Πάρε μαζί σου το δικό σου σνακ
Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μαζί μας το δικό μας σνακ. Όπως στη δουλειά μας, έτσι και στην διασκέδαση μας το καλοκαίρι, αποδεικνύεται μια καλή και υγιεινή λύση. Άλλωστε, το καλοκαίρι στην παραλία, τα έτοιμα σνακ μπορεί να θεωρηθούν και επικίνδυνα. Η τροφική δηλητηρίαση είναι ένα κοινό πρόβλημα, γιατί οι άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή σε ό, τι τρώνε. Μερικά από τα καλύτερα σνακ παραλίας είναι φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί.

No comments

Leave a reply