Πρωτόγαλα- Η αξία στον οργανισμό σου!

0 Posted by - February 7, 2015 - Health

Οι ευεργετικές ιδιότητες του βόειου πρωτογάλακτος (ΒΠ) έχουν διαπιστωθεί και μελετηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Οι ανοσορυθμιστικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καθώς και η ύπαρξη σε αυτό αυξητικών παραγόντων καθιστούν το πρωτόγαλα (colostrum) ένα συμπλήρωμα διατροφής που δυνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει μεταβολικές διαδικασίες καθώς και μηχανισμούς φλεγμονής και οξειδωτικού στρες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ερευνητές Γιάννης Κωτσής (καθηγητής φυσικής αγωγής, MSC διατροφής αθλούμενων, υποψήφιος διδάκτωρ Χαροκοπείου πανεπιστημίου) και Τζώρτζης Νομικός (Επίκουρος καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου) είχαν ως σκοπό του ερευνητικού προγράμματος να αξιολογηθεί:

1. Η επίδραση της χορήγησης συμπληρώματος colostrum στους μηχανισμούς φλεγμονής και οξειδωτικού στρες που συνοδεύουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου καθώς και η ικανότητα του, μέσω της επίδρασης του σε αυτούς τους μηχανισμούς να οδηγεί σε μείωση των συμπτωμάτων που επακολουθούν της ασκησιογενούς μυϊκής βλάβης. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη διπλά τυφλή τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη, ελεγχόμενη με εικονικό σκεύασμα της επίδρασης του colostrum στην ασκησιογενή μυική βλάβη των ποδοσφαιριστών .

2. Η κινητική μελέτη της μεταβολής ορμονολογικών, φλεγμονωδών, ανοσολογικών, οξειδοαναγωγικών δεικτών μετά από χορήγηση ΒΠ σε υγρή και στερεή μορφή στις συνιστώμενες δοσολογίες που προτείνει η ίδια η εταιρία και η εκτίμηση της ασφάλειας χορήγησης τους τόσο σε υγρή όσο σε στερεή μορφή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν
1. Την ταχύτερη αποκατάσταση αθλητών ποδοσφαίρου μετά από μια προσομοίωση αγώνα συγκρατώντας την αναμενόμενη μείωση σε βασικούς εργομετρικούς δείκτες μετά την άσκηση. Η βελτίωση των εργομετρικών δεικτών συνοδεύεται και από βελτίωση βιοχημικών δεικτών που χαρακτηρίζουν την ασκησιογενή μυική βλάβη.

2. Την ασφάλεια της συμπληρωματικής χορήγησης ΒΠ στις δυο μορφές του, στις δοσολογίες που προτείνει, το οποίο είναι απολύτως ανεκτό και ασφαλές αναφορικά με την επίδραση του σε δείκτες μεταβολισμού, φλεγμονής, νεφρικής και γαστρεντερικής λειτουργίας.

3. Την εν δυνάμει λιπολυτική ιδιότητα του υγρού colostrum εξαιτίας της ικανότητας του να μειώνει το ποσοστό λίπους χωρίς να επηρεάζει το βάρος των εθελοντών που το κατανάλωσαν.

4. Την ικανότητα του στερεού colostrum (σε δοσολογία 0,8g/ ημέρα) να αυξάνει το ποσοστό λεμφοκυττάρων χωρίς να επηρεάζεται ο αριθμός των λευκοκυττάρων.

5. Την ικανότητα του στερεού colostrum να αυξάνει το αντιοξειδωτικό δυναμικό στην κυκλοφορία του αίματος μέσω της ενεργοποίησης του αντιοξειδωτικού σ ενζύμου υπεροξειδάση της γλουταθειόνης.

Colostrum_Products

Πρέπει να τονιστεί ότι η αξία των παραπάνω αποτελεσμάτων μεγιστοποιείται από το γεγονός ότι η χορήγηση του colostrum έγινε σε νέους, υγιής, αθλούμενους εθελοντές όπου τα περιθώρια βελτιστοποίησης των δεικτών υγείας τους ήταν περιορισμένα. Αυτό τονίζει και τη σημασία συνέχισης της έρευνας με τη χορήγηση colostrum σε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού με χρόνια προβλήματα υγείας. (ηλικιωμένους, διαβητικούς, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α.) όπου η βελτίωση των δεικτών υγείας θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική.

Βασικά αποτελέσματα
- Το colostrum direct μειώνει το ποσοστό λίπους χωρίς να επηρεάζει το σωματικό βάρος
- Ασφάλεια της συμπληρωματικής χορήγησης colostrum Compact και colostrum Direct στις συνιστώμενες δόσεις
- Το colostrum οδηγεί στην ταχύτερη αποκατάσταση αθλητών ποδοσφαίρου μετά από προσομοίωση αγώνα
- Το colostrum Compact αυξάνει το αντιοξειδωτικό δυναμικό.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα τόσο για την παραγωγή του, όσο για τις ιδιότητες του.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.lrworld.com/gr/

Ανεξάρτητος συνεργάτης στην Ελλάδα:
Στέλιος Νύκτας SOL
6973494431
s.niktas21@gmail.com
https://www.facebook.com/sniktas?fref=ts

No comments

Leave a reply