Τα οφέλη της άσκησης για ενήλικες άνω των 60 ετών

19 Posted by - December 28, 2016 - Health, Motivation

Καθώς μεγαλώνουμε, ένας δραστήριος τρόπος ζωής, είναι πιο σημαντικός από ποτέ.
Η άσκηση στην ζωή μας, ενισχύει την ενέργεια που έχουμε ανάγκη, βοηθάει στην διαχείριση ασθενειών και πόνου, ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ελιξίριο αντιγήρανσης.
Όσο μεγαλώνουμε, η γυμναστική είναι μια πρόκληση καθώς, ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης κάνει καλό, τόσο στο σώμα και το πνεύμα, όσο και στη μνήμη.

Η άσκηση μπορεί να ενεργοποιήσει τη διάθεσή σας, να μειώσει τα επίπεδα του στρες, και να βελτιώσει την φυσική σας κατάσταση .
Μπορείτε να επωφεληθείτε από την άσκηση σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεστε. Άλλωστε, μια απλή καθημερινή δραστηριοποίηση δεν απαιτεί επίπονες προπονήσεις.

Ανάλογα με την τρέχουσα φυσική σας κατάσταση, υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να ασκηθείτε, ακόμα και στο σπίτι σας. Πχ. Η Κηπουρική. Επίσης μια ασφαλής, ήπια άσκηση για τους μεγαλύτερους είναι η Yoga ή Pilates.

Η άσκηση βοηθά τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος. Μεγαλώνοντας, η εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού επιβραδύνετε και η γυμναστική είναι δυνατή να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην καύση λίπους.

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη της άσκησης για ενήλικες άνω των 60 ετών, είναι η καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, της αρτηριακής πίεσης, της οστικής πυκνότητας και του πεπτικού συστήματος.

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που γυμνάζονται, μειώνουν κατά πολύ τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως Alzheimer, διαβήτης, παχυσαρκία, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η άσκηση βελτιώνει την κινητικότητα, την ευελιξία, την ισορροπία, την αντοχή, την ευελιξία και τη στάση του σώματος.
Οι ενδορφίνες που παράγονται από την άσκηση, θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα- να μειώσετε τα συναισθήματα της θλίψης ή κατάθλιψης.

Η γυμναστική, βοηθάει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και είναι ικανή να αποτρέψει την απώλεια μνήμης και την άνοια.

No comments

Leave a reply