3 Μυστικά για να περάσεις υπέροχα τα Χριστούγεννα χωρίς να πάρεις κιλά

5 Posted by - December 1, 2020 - Motivation

Είναι η εποχή του χρόνου που το μόνο που σε νοιάζει είναι τα ψώνια, η οικογένεια, οι φίλοι και γενικά , να μυρίζει γύρω σου Χριστούγεννα! Βέβαια, αυτή την χρονιά, δεν υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός, δεν θα δούμε όλους τους φίλους και τους συγγενείς, δεν θα ανταλλάξουμε δώρα. Ωστόσο, δεν σταματάς ποτέ να σκέφτεσαι, πώς θα διατηρήσεις τον εαυτό σου, μακριά από λιχουδιές και γενικότερα λιπαρά γεύματα. Αν σε ενδιαφέρει – εκτός από την καλοπέραση εν μέσω καραντίνας  – να μείνεις «αλώβητη» από τις περιττές θερμίδες και την καθιστική ζωή, έχε στο μυαλό σου τις παρακάτω συμβουλές.
1. Απόλαυσε την αγαπημένη σου λιχουδιά αλλά μείνε σε αυτό το ένα κομμάτι
Μπορείς να φας τα πάντα. Είναι τρελό να λέμε ότι κάτι «απαγορεύεται». Είναι ωραίο να μην αισθανόμαστε καταπιεσμένοι. Ναι, μπορείς να φας το γλυκό που θα φτιάξεις ή θα αγοράσεις. Απλώς, δεν θα είσαι πλεονέκτης, γι αυτό θα πεις όχι σε όλα τα γλυκά που θα βρίσκονται στον χώρο σου. Γιατί, γιορτές είναι και είσαι μέσα στο σπίτι! Όλο και κάτι θα φας ! Φαντάζεσαι να τα τρώγαμε όλα;

2. Μην αλλάζεις την ρουτίνα σου
Πέρνα καλά, φάε και πιες το κάτι παραπάνω αλλά δεν χρειάζεται να παρατήσεις αυτή την μια ώρα που γυμνάζεις το σώμα σου. Αν δεν είσαι απο αυτούς που αφιερώνεις χρόνο για το σώμα μου, κάντο τώρα. Είναι μια τεράστια ευκαιρία – τώρα που έχουν περιοριστεί οι υποχρεώσεις – να το κάνεις με επιτυχία.

3. Φρόντισε να υπάρχουν υγιεινά σνακ στην κουζίνα σου 
Για να μην πέφτεις με τα μούτρα  σε κάθε τι λιπαρό, αλλά και για να μην καταπιέζεσαι στην σκέψη για το τι θα φας και αν θα το φας,  μπορείς να έχεις κάτι μικρό (αλλά να σ αρέσει) ένα γιαούρτι, ένα τοστ, λίγο κασέρι με κριτσίνι, κάτι που να σε ευχαριστεί.  Να ηρεμείς την λιγούρα σου χωρίς να νιώθεις τύψεις μετά. Αν το ντουλάπι σου είναι γεμάτο με μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, δεν είναι εύκολο να μην παρασυρθείς. Εκτός αν είσαι πάρα πολύ δυνατός χαρακτήρας.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

@evelinanykta

 

No comments

Leave a reply