Kαύση λίπους, απώλεια βάρους, ενδυνάμωση- Διάλεξε με ποιον χορό θα τα καταφέρεις!

28 Posted by - March 9, 2017 - Workout

Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν προγράμματα αερόβιας γυμναστικής τα οποία αποτελούνται από το χορό με στόχο την καύση λίπους μέσα από την διασκέδαση, αλλά και με στόχο να γυμνάσουν το κορμί μας, χωρίς να χρειαστεί η κοπιαστική διαδικασία, επανάληψης των ασκήσεων.

Εκτός όμως από αυτά τα προγράμματα που είναι προσαρμοσμένα σε χορογραφίες, υπάρχουν είδη χορού, που μέσα από το βηματολόγιο τους, προσφέρουν καύση λίπους, μυϊκή ενδυνάμωση, ευεξία και απώλεια βάρους.

Αν λοιπόν σας αρέσει ο χορός, και δεν επιθυμείτε να γυμναστείτε ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία ενός γυμναστηρίου, ή συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής, δεν έχετε βρει το στυλ που σας αντιπροσωπεύει. Μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία στον εαυτό σας να παρακολουθήσει μαθήματα χορού, που μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία του δασκάλου, θα δείτε ότι κάποιοι χοροί έχουν άμεση επιρροή στην βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης.

Για να δούμε τα είδη χορού, που προσφέρουν την αλλαγή στο σώμα σας:

1. Samba: Στη Samba, αρχικά ο άντρας και η γυναίκα χόρευαν με σημείο επαφής τον αφαλό, ενώ σήμερα το στυλ που έχει επικρατήσει θέλει τους άντρες και τις γυναίκες να χορεύουν μαζί αλλά χωρίς να αγγίζονται. Οι γυναίκες κάνουν πολύ γρήγορες και συμμετρικές κινήσεις των ποδιών με περιστροφή της φτέρνας, καθώς και κυκλικές κινήσεις στους γοφούς και τους ώμους, με αποτέλεσμα να σείεται ολόκληρο το σώμα τους. Με αυτό τον τρόπο το κορμί γυμνάζεται χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, καθώς εκείνη τη στιγμή εσείς απλά διασκεδάζετε!

2. Salsa: Η προέλευση της Salsa είναι από την Κούβα, όπου αφρικανοί σκλάβοι χρησιμοποιούσαν το χορό και τη μουσική ως τρόπο έκφρασης των πολιτισμικών τους εθίμων.
Με την μεταφορά των αφρικανών σκλάβων στην Αμερική από Ευρωπαίους, μεγάλο μέρος του εγχώριου πληθυσμού ήρθε σε επαφή με την μουσική των σκλάβων, η οποία έγινε πολύ δημοφιλής.
Η Salsa ως χορός, αλλά και ως μουσική προέκυψε το 1960 από τον συνδυασμό πολλών latin και freestyle χορών και πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη Salsa που σημαίνει «μείγμα μπαχαρικών για σάλτσα».
Μέσα από τον ζωντανό, αισθησιακό, έντονο και εκφραστικό ρυθμό της, το σώμα απελευθερώνεται και αφήνεται ελεύθερο, απολαμβάνοντας τη μουσική.
Η κυκλική κίνηση, οι πολλές στροφές, οι ξαφνικές και ζωηρές κινήσεις, οι απότομες αλλαγές θέσεων, οι φιγούρες γεμάτες φαντασία και η έντονη δυναμική κίνηση στους γοφούς, είναι αυτά που γυμνάζουν το κορμί και συντελούν στην απώλεια βάρους.

katerina1

3. Capoeira: Η δημιουργία και η εξέλιξη της Capoeira ήταν αποτέλεσμα διαφόρων μορφών και εκφράσεων της Αφρικανικής κουλτούρας, που αποτελούν τα βασικά στοιχεία αυτού του ιδιαίτερου χορού.
Η Capoeira “παίζεται” μέσα σε έναν ανθρώπινο κύκλο, την Roda. Οι κινήσεις που γίνονται μέσα στον ανθρώπινο κύκλο της Roda, είναι ένας μικρόκοσμος και συμβολίζουν αγώνες για ελευθερία, ειρήνη και αξιοπρέπεια στον μεγάλο κύκλο της ζωής.
Οι κινήσεις αποφυγής και επίθεσης, κλωτσιές, περάσματα και ακροβατικά εκτελούνται στον ρυθμό που δίνει συνεχώς το Berimbau, και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της για την βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, καθώς μας θυμίζει πολεμική τέχνη.

4. Jive: Ο πιο γρήγορος, ο πιο ενεργητικός και ο πιο παιχνιδιάρικος latin χορός.
Κάνει όλο το σώμα μας μέσο έκφρασης, με κινήσεις γεμάτες δύναμη, ευλυγισία και εφευρετικότητα…Οι ρίζες του είναι στην jαζζ μουσική στη δεκαετία του ’40 και αργότερα έγινε πιο γνωστό με πολλές διαφορετικές μορφές.
Αποτελείται από ξαφνικές και ζωηρές κινήσεις, κλωτσιές, στροφές, απότομες αλλαγές θέσεων με χαρακτηριστική την κίνηση swing και έντονη δυναμική κίνηση στους γοφούς και με αυτό τον τρόπο η άσκηση στο σώμα είναι αναπόφευκτη.

5. Swing: Ο χορός που μοιάζει με ξέσπασμα, επανάσταση, απελευθέρωση της τρέλας και της ενέργειας που είναι κρυμμένη μέσα μας.
Οι τρελές φιγούρες απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά, ευλυγισία και ξεκάθαρο μυαλό…Οι ρίζες του βρίσκονται στην jαζζ μουσική της δεκαετίας του ’40. Αργότερα, έγινε πιο γνωστό με πολλές διαφορετικές μορφές. Οι Ξαφνικές, ευθείς και ελαφρές κινήσεις, είναι εκείνες που κάνουν την διαφορά και προσφέρουν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα μας.

Μην ξεχνάτε πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο! Ξεκινήστε λοιπόν!

Κατερίνα Κάλφα

Zumba Ιnstructor
http://katerinakalfa.zumba.com/
katerinakalfa@hotmail.com

10009276_10152355871078734_6691049110451923182_n

 

No comments

Leave a reply