Θέλεις να δυναμώσεις τα χτυπήματα σου στο Kickboxing; O Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου ξέρει τον τρόπο!

7 Posted by - December 19, 2014 - Workout

Πολλοί είναι οι αθλητές που ασχολούνται καιρό με το kickboxing αλλά νιώθουν πως τα χτυπήματά τους, δεν έχουν την ίδια δύναμη με τα χτυπήματα των συναθλητών ή τους αντιπάλων τους.

Για να φτάσεις, να έχεις πραγματικά δυνατό χτύπημα, πρέπει να έχεις πολύ υπομονή και μέθοδο.

Η σειρά έχει ως εξής:
ΤΕΧΝΙΚΗ – ΔΥΝΑΜΗ – ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Κάθε περίοδο πρέπει να τα δουλέψεις ξεχωριστά με αυτή τη σειρά. Δίνεις έμφαση στο ένα και στα υπόλοιπα κάνεις συντήρηση. Μόλις φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα τότε περνάς στο επόμενο στάδιο.

Ο πρώτος μας στόχος είναι να φτιάξουμε την τεχνική μας. Εδώ πρέπει να προπονηθούμε ήρεμα στην αρχή και σιγά σιγά να ανεβάζουμε ένταση, χωρίς να χαλάμε την τεχνική μας.
Η τεχνική στο kickboxing για τις γροθιές και τα λακτίσματα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλο το σώμα μας πρέπει να είναι στην σωστή θέση και ισορροπία για να βγει σωστά ένα χτύπημα.
Η σωστή τεχνική σημαίνει ταυτόχρονα και σωστή μηχανική άρα και μεγιστοποίηση της δύναμης των χτυπημάτων μας.

Στη συνέχεια αυξάνουμε τη δύναμή μας.
Ασκήσεις με βάρη προσαρμοσμένες στο άθλημα αλλά και δυναμικές ασκήσεις όπως push-ups ,καθίσματα ,κοιλιακοί κλπ, δουλεύοντας πάντα υπό την επίβλεψη του προπονητή ή γυμναστή μας θα μας φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στο kickboxing συμμετέχει όλο το σώμα και σχεδόν όλες οι μυικές ομάδες σε κάθε χτύπημα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γυμνάσω εξίσου και αρμονικά όλο το σώμα.

Τελευταίο είναι η ταχύτητα και η έκρηξη.

Είναι το πιό δύσκολο κομμάτι αλλα υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που με την βοήθεια ενός ειδικού μπορείς να βελτιώσεις. Μέσα απο τη δύναμη που ήδη έχεις δουλέψει, θα βελτιωθεί και η ταχύτητά σου αλλά όταν θέλεις πραγματική έκρηξη πρέπει να κάνεις ασκήσεις εκγύμνασης του νευρικού συστήματος.

Όλα τα παραπάνω ΤΕΧΝΙΚΗ – ΔΥΝΑΜΗ – ΤΑΧΥΤΗΤΑ με αυτή τη σειρά και με τον συνδυασμό τους θα καταφέρεις να δυναμώσεις τα χτυπήματά σου σε μέγιστο βαθμό.

Δε ξεχνάω ποτέ:

- τις διατάσεις, αφού για να είναι δυνατά τα χτυπήματά μου πρέπει το σώμα μου και οι μύες μου να είναι χαλαροί.

- βρίσκω το σωστό timing για να χτυπήσω, ειναι πολύ σημαντικό στο άθλημα μας.

- οι ασκήσεις όλες γίνονται πάντα υπο την καθοδήγηση του προπονητή σου.

Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου

__________Professional kickboxer
alexandros-ch@hotmail.com
https://www.facebook.com/alextheprofessor

No comments

Leave a reply