Η γυμναστική βοηθά τα παιδιά να παραμένουν δραστήρια, ενεργά και υγιή

5 Posted by - November 30, 2017 - Kids, Mommy

Τα παιδιά είναι πολύ δραστήρια και απολαμβάνουν την συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε άθλημα. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής πιστεύει ότι η συμμετοχή στο οργανωμένο αθλητισμό, παρέχει μια ευκαιρία στα παιδιά να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους και να αναπτυχθούν κοινωνικά και σωματικά. Η γυμναστική είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα δραστηριότητας που χαρίζουν,  δύναμη, ευελιξία, ταχύτητα, ισορροπία, συντονισμό και πειθαρχία, ενώ βοηθάει  στη γενική ανάπτυξη του παιδιού.
Η γυμναστική βοηθά τα παιδιά να παραμένουν δραστήρια, ενεργά και υγιή.

Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε άσκηση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη κατά την ενηλικίωση. Η τακτική συμμετοχή στη γυμναστική μπορεί να διδάξει στα παιδιά πώς να ζήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο άθλημα καθώς μεγαλώνουν.
Η Ακαδημία Γυμναστικής της Βοστόνης πιστεύει επίσης ότι η γυμναστική δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν να δίνουν προσοχή σε αυτά που ακούν,  ακολουθώντας τις οδηγίες, να έχουν σεβασμό απέναντι στους άλλους, ενώ κοινωνικοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.Τα παιδιά επίσης διασκεδάζουν, συναντούν νέους φίλους και μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητα.
IMG_20171130_090903IMG_20171130_090931

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να αισθανθούν δυνατά, ανεξάρτητα, να κάνουν νέους φίλους, να βάζουν στόχους, και να μάθουν τον υγιή ανταγωνισμό.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Certified Personal Trainer by NASM/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply