Πως ένα άθλημα μπορεί να κάνει το παιδί δυνατό, φιλότιμο και με στόχους

13 Posted by - October 28, 2016 - Kids

Τα παιδιά θέλουν να τρέξουν, να παίξουν, να γελάσουν, να κάνουν φίλους. Ακόμα κι αν το παιδί είναι μόλις 3 ετών, δεν είναι καθόλου περίεργο να ξεκινήσει μια δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε ένα ομαδικό άθλημα.  Ο αθλητισμός, βοηθάει ένα παιδί  να μάθει να διασκεδάζει το παιχνίδι, ενώ αποκτά δεξιότητες και αξίες που θα το ακολουθούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Γίνεται φιλότιμο
Όταν ένα παιδί μπαίνει σε μια ομάδα, μαθαίνει να μοιράζεται. Η μετάβαση του στον «πραγματικό» κόσμο γίνεται με ομαλό τρόπο, μαθαίνοντας τον ανταγωνισμό και την σωστή σημασία του να βγαίνεις νικητής. Μέσα από ομαδικά αθλήματα θα συνειδητοποιήσει ότι είναι μέρος μιας  ομάδας και πως μόνο η προσπάθεια όλων θα οδηγήσει την ομάδα στη νίκη.
Μαθαίνει σε κανόνες
Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σειρά κανόνων, και κάθε παιδί που συμμετέχει χρειάζεται να γνωρίζει, να  κατανοήσει και να ακολουθήσει τους κανόνες αυτούς για να γνωρίσει αντίστοιχα και την επιτυχία. Μέσα από την εκμάθηση αυτών των  κανόνων, τα παιδιά εκπαιδεύονται στην υπομονή και τη δικαιοσύνη.

Συνέπεια
Για να καταφέρει ένα παιδί να είναι καλό σε ένα άθλημα θα πρέπει να είναι συνεπής στις προπονήσεις του. Για να γίνει ο καλύτερος αθλητής,  θα πρέπει να ασκείται σκληρά για την επίτευξη των στόχων του.

Στόχος
Σε κάθε άθλημα υπάρχει ένας στόχος. Τα παιδιά εκπαιδεύονται προς την κατεύθυνση των στόχων αυτών.Αυτή η διαδικασία είναι  πολύτιμη τόσο για να γίνονται καλύτεροι αθλητές, όσο και καλύτεροι μαθητές στο σχολείο.

Εκτόνωση
Ο αθλητισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να εκτονώσουν την  ενέργειά τους. Μαθαίνοντας από νωρίς πώς να αντιμετωπίζουν το σώμα τους, παραμένουν ενεργοί και μαθαίνουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα τους ακολουθεί για πάντα

Εμπιστοσύνη
Σε μια ομάδα δεν υπάρχει το «εγώ». Τα παιδιά  μαθαίνουν να εμπιστεύονται τους συμπαίκτες τους και να τους βοηθούν, ώστε η ομάδα να φτάσει στη νίκη. Επίσης, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, τις δεξιότητές τους, τα ένστικτά τους και τις γνώσεις τους για το άθλημα. Κατ’ επέκταση μέσω αυτής της εκπαίδευσης,  εμπιστεύονται τον εαυτό τους και  έξω από το γήπεδο.
Δεν μπορείς να είσαι πάντα ο πρώτος
Αν υπάρχει κάτι που μαθαίνουμε στον αθλητισμό, είναι ότι δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Δεν μπορείς να είσαι ο καλύτερος σε όλα. Όσο πιο νωρίς το μάθει αυτό ένα παιδί, τόσο πιο εύκολα το κατανοεί και δουλεύει τον εαυτό του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αν και μερικά παιδιά μπορεί να απογοητεύονται στην αίσθηση  πως δεν ήταν οι καλύτεροι, μέσα στον αθλητισμό θα μάθουν να είναι υπερήφανοι και μόνο με το γεγονός ότι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

No comments

Leave a reply