Το Παγκράτιο άθλημα στην προσχολική ηλικία

1 Posted by - May 30, 2014 - Kids

Η αρχαιότερη μαχητική τέχνη στον κόσμο είναι Ελληνική! Το παγκράτιο Άθλημα περιλαμβάνει πυγμές, λακτίσματα, ρίψεις, πτώσεις και παλαιστικό μέρος. Στην προσχολική ηλικία, τα παιδιά μαθαίνουν σε παιγνιώδη μορφή βασικές κινήσεις του αθλήματος για ισορροπία, δύναμη και αυτοάμυνα.

Τα οφέλη της γυμναστικής στην προσχολική ηλικία.

Το μάθημα της γυμναστικής στην προσχολική ηλικία είναι σημαντικό και ο ρόλος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά τόσο στη σωματική διάπλαση τους όσο και στην πνευματική τους ανάπτυξη.

Η γυμναστική έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχουν. Μέσα από τις κινητικές δραστηριότητες και το παιχνίδι επιτυγχάνεται η εκγύμναση, εξάσκηση, κοινωνικοποίηση, απόκτηση ισορροπίας, συντονισμός και η εφαρμογή κανόνων. Οι ασκήσεις και τα παιχνίδια γίνονται μέσα σε ομάδες και με συγκεκριμένους κανόνες τα παιδιά αποκτούν τη δυνατότητα να χειρίζονται όργανα γυμναστικής (μπάλες, στεφάνια, κ.α) και παράλληλα να πραγματοποιούν ασκήσεις γυμναστικής σε στρώματα (κυβισθήσεις, κοιλιακούς κ.α), αναπτύσσοντας το πνεύμα της συνεργασίας και της ομαδικότητας καθώς επίσης και το αίσθημα της επιτυχίας και της επιβράβευσης.

Μαριλένα Κουμπέ-Ψάννη πτυχιούχος προπονήτρια Παγκρατίου Άθλήματος
Εβελίνα Ψάννη BSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, προπονήτρια παγκρατίου
Αθλητικό κέντρο «ΑΛΚΙΜΟ»
Υπαπαντής 7, Αρτέμιδα Αττικης
ΤΗΛ: 2294 0 80745- 6982041144 6977356419

 

No comments

Leave a reply