Μανούλα σε διακοπές με ασφάλεια

3 Posted by - August 5, 2014 - Mommy

Το γεγονός ότι είσαι έγκυος δεν σημαίνει ότι η μητρότητα μπορεί να επισκιάσει να απολαύσεις τις διακοπές σου αρκεί να είναι με ασφάλεια για σένα και το μωράκι σου!

Το καλοκαίρι εγκυμονεί κινδύνους, όπως η ηλίαση, η αφυδάτωση, οι μολύνσεις, ειδικά σε “ευπαθείς” ομάδες όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη, για το λόγο αυτό καλό είναι να λάβεις έγκαιρα τα μέτρα σου, έτσι ώστε να μην θέσεις σε κίνδυνο εσένα και το μωράκι σου !

Μέτρα (υψηλής ) προστασίας
• Φέτος απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία, ιδιαίτερα όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες, δηλαδή μεταξύ 11:00- 16:00, φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου ούτε στιγμή !
• Βασική προτεραιότητά σου πρέπει να είναι η καθαρότητα των νερών που θα επιλέξεις να κολυμπήσεις, επιπλέον απόφυγε τις παραλίες όπου η θάλασσα έχει πολύ παγωμένα νερά.
• Κολύμπησε με πολύ προσοχή , απόφυγε τις απότομες κινήσεις και τα θαλάσσια σπορ και φυσικά μην κάνεις βουτιές από ύψος, καλό είναι να σε συνοδεύει κάποιος όταν βρίσκεσαι στο νερό γιατί μπορεί να έχεις κράμπες και να χρειαστείς βοήθεια.
• Όλοι οι γυναικολόγοι το καλοκαίρι λένε “κάτσε στη σκιά”, και όταν λέμε σκιά , δεν εννοούμε απλά κάτω από την ομπρέλα , καθώς οι ηλιακές ακτίνες την διαπερνούν , με αποτέλεσμα να μην προστατεύεσαι επαρκώς.
• Φρόντισε να αυξήσεις την κατανάλωση (υγιεινών) υγρών, όπως οι φρέσκοι φυσικοί χυμοί και φυσικά το νερό .
• Θυμήσου, η πιο καθαρή πισίνα είναι η πιο βρώμικη θάλασσα! Απόφυγε το μπάνιο σε πισίνα ! Το νερό της πισίνας περιέχει πολλούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων.

Για εμάς τις μέλλουσες μανούλες το σύνθημα είναι ένα: «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου»!

Ανδριανή Ξιάρχου

new photo 2Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ Αθηνών)
Μουσικοκινητική Αγωγή – εκπαιδευτικό παιχνίδι στο Petit Paris Π. Φαλήρου

http://www.petitparis.gr/

 

No comments

Leave a reply