Ένα σχέδιο χρειάζεσαι για να διώξεις το λίπος και να αλλάξεις το σώμα σου

6 Posted by - January 5, 2020 - Motivation

Η απόφαση να μπεις σε πρόγραμμα προκειμένου να χάσεις λίπος και να αλλάξεις το σώμα σου, είναι ένα καταπληκτικό – πρώτο βήμα. Το 2ο βήμα και το πιο ουσιαστικό είναι αυτό που ακριβώς πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις.  Αυτό το βήμα προϋποθέτει την δημιουργία ενός προγράμματος ισορροπημένης διατροφής και άσκησης που συνδυάζει αερόβια άσκηση και άσκηση δύναμης. Ποιο είναι το 3ο βήμα; Μα φυσικά η έναρξη και η συγκέντρωση στον στόχο! Μήπως ήρθε η ώρα να εστιάσεις στην επιθυμία σου για ένα όμορφο και υγιές σώμα;

Ένα καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διατροφή με λιγότερες θερμίδες από αυτές που έχεις συνηθίσει  και άσκηση που δεν έχεις συνηθίσει να ακολουθείς συστηματικά, μπορεί αρχικά να φαίνεται κουραστικό και να αισθανθείς κούραση. Ωστόσο, όσο επιμένεις και έχεις υπομονή, ο οργανισμός σου θα συνηθίσει και κάθε εβδομάδα που θα περνάει, θα γίνεται όλο και πιο εύκολο.

Συνδυάζοντας την άσκηση δύναμης, με το αερόβιο πρόγραμμα, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διώξεις το λίπος, να δυναμώσεις το σώμα σου και να δεις την διαφορά επάνω σου.

Γύμνασε τα πόδια σου, το στήθος σου, την πλάτη σου, τα χέρια σου, την κοιλιά σου με ποικιλία ασκήσεων είτε συνδυαστικά, είτε χωρίζοντας τις μυϊκές ομάδες ανά ημέρα.

Μπορείς να επιλέξεις να γυμνάζεσαι με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επαναλήψεις ή ένα πρόγραμμα που θα κρατάς χρόνο – όπως το HIIT που έχει αποδειχθεί τρομερά αποτελεσματικό.

Αποδεχόμαστε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο όταν πρόκειται για ένα πρόγραμμα, με στόχο την απώλεια βάρους και λίπους.  Γνωρίζοντας την δυσκολία, απλώς εστιάζουμε στην επιθυμία μας για αλλαγή και προσπαθούμε να τα καταφέρουμε. Μην ξεχνάς πως ο πρώτος καιρός είναι ο δύσκολος!

 

evelina-nukta-1-e1424281402679

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply