Έχεις τρόπους να γυμνάζεσαι το καλοκαίρι! Τους έχεις ανακαλύψει;

46 Posted by - August 13, 2019 - Motivation

Κάνε το καλοκαίρι σου μοναδικό και γίνε και εσύ Fit! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τρως σωστά και να κάνεις κάποιου είδους άσκηση. Οργανώσου με τους φίλους σου ή την οικογένεια σου και ξεκίνα τα σπορ, όπως το μπάσκετ, το τένις, το βόλεϊ. Απόλαυσε τα νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα όπως τα σταφύλια και τα κεράσια και μην ξεχνάς πως με  θέληση, έμπνευση και κίνητρο, όλα γίνονται!

Ένα αγαπημένο σπορ κάνει την γυμναστική πιο εύκολη. Το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για υπαίθρια αθλήματα. Το βόλεϊ, το τένις, το μπάσκετ είναι εξαιρετικά καλοκαιρινά σπορ που μπορούν να σε κρατούν σε εγρήγορση και σε φόρμα.

Μπορείς να μπεις σε ένα training team. Πολλές ομάδες από Trainers διοργανώνουν μαθήματα γυμναστικής, όπως γιόγκα, pilates, zumba ή και μαθήματα ενδυνάμωσης σε υπαίθριους χώρους. Αναζήτησε στο διαδίκτυο οτιδήποτε μπορεί να θέλεις να κάνεις και σίγουρα θα βρεις την ομάδα που θα σε γυμνάσει και θα σε διασκεδάσει.

Ανακάλυψε την γυμναστική στη φύση. Το περπάτημα και η ποδηλασία στο δάσος είναι μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα το καλοκαίρι. Απόλαυσε τον καθαρό αέρα και την ησυχία σε ένα ορεινό μονοπάτι ή ένα μονοπάτι πεζοπορίας.

Τι καλύτερο από το τρέξιμο;  Το τρέξιμο είναι μια άσκηση χωρίς κανένα κόστος και μέσα από αυτό μπορείς να βελτιώσεις την φυσική κατάσταση σου, να χάσεις βάρος, να γίνεις fitκαι να προετοιμάσεις το σώμα σου για κάθε είδους άσκηση. Αν είσαι αρχάριος, μπορείς να ξεκινήσεις περπατώντας για περίπου πέντε λεπτά, ώστε να ζεστάνεις τους μυς σου και να κάνεις κάποιες δυναμικές διατάσεις προς αποφυγή τραυματισμού.  Στην συνέχεια μπορείς να τρέχεις σε ήπιο ρυθμό για δέκα λεπτά.  Κάθε φορά μπορείς να προσθέτεις και λίγα λεπτά παραπάνω στο τρέξιμο σου, ώστε να αυξάνεις την αντοχή και την δύναμη σου.

Για μια πιο δυνατή προπόνηση, μπορείς να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου και κάποια σπριντ των 30’’ πράγμα που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αντοχή και την δύναμη σου.

Όταν ολοκληρώσεις το τρέξιμο σου, μην ξεχνάς να περπατάς για περίπου 5’ και στην συνέχεια να κάνεις διατάσεις.

Παίξε με το παιδί σου! Άλλαξε τον απογευματινό περίπατο στο πάρκο ή στον παιδότοπο, διαλέγοντας ένα γήπεδο ή έναν ανοιχτό χώρο όπου μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί μπάλα ή να τρέξετε. Με αυτόν τον τρόπο και εσύ θα κάνεις την γυμναστική σου και το παιδί θα αγαπήσει περισσότερο την άθληση.

Motivate Yourself!

IMG_8335Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply