Αυτός είναι 1 τρόπος να κολλήσεις με την άσκηση

8 Posted by - November 29, 2017 - Motivation

Θέλεις να γυμναστείς; Ήδη γνωρίζεις πως αν αρχίσεις να γυμνάζεσαι, θα έχεις πολλά οφέλη. Σε ενδιαφέρει η απώλεια βάρους, η βελτίωση φυσικής κατάστασης, η μείωση του στρες, ο καλύτερος ύπνος. Αν ξέρεις τι θέλεις και πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να βρεις έστω 2 ώρες την εβδομάδα για να κάνεις μια ολοκληρωμένη γυμναστική. Αν ψάχνεις καιρό να βρεις την δύναμη και τον τρόπο να μπεις σε πρόγραμμα, θα έχεις διαβάσει πολλά άρθρα σχετικά με την άσκηση, προκειμένου να βρεις την δύναμη να κάνεις την αρχή.  Στην περίπτωση όμως που ακόμα δεν έχεις ορίσει την έναρξη ή δεν έχεις προσδιορίσει τι είναι αυτό που θέλεις ή πρέπει να κάνεις, μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το κάνεις τόσο δύσκολο και απλώς να δοκιμάσεις να ολοκληρώσεις μια προπόνηση, σημειώνοντας στο τέλος μόνο τα θετικά.

 

Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε. Να ξεκινήσεις με  ένα τρέξιμο στη γειτονιά, αφού έχεις φτιάξει playlistμε τα αγαπημένα σου τραγούδια. Στον χρόνο που θα αφιερώσεις, να σκεφτείς ποιος πραγματικά είναι ο στόχος σου για να παίρνεις δύναμη,  ώστε αυτή η αρχή να έχει διάρκεια. Βγάλε μια φωτογραφία που μπορείς να μοιραστείς με τους φίλους σου, γεγονός που θα σε βοηθήσει στην ψυχολογία σου, ενώ συγχρόνως οι φίλοι σου θα σε εμψυχώσουν για την προσπάθεια σου.

Στην περίπτωση που αυτό που σε ενδιαφέρει να μάθεις για να ξεκινήσεις, είναι τι προπόνηση πρέπει να κάνεις, την απάντηση θα την δώσεις πρώτα εσύ. Τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις; Τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί;  Είναι το τρέξιμο; Η γιόγκα; Ο χορός; Για το πώς θα βελτιώσεις ακόμα περισσότερο το σώμα σου ή θα αποκτήσεις ακόμα περισσότερη δύναμη, θα το δεις στην συνέχεια. Ξεκίνα ακολουθώντας την επιθυμία σου και μέσα από αυτή, θα πας στο επόμενο βήμα.

Η αρχή είναι δύσκολη! Αν επιμείνεις σε ένα πλάνο προπόνησης, κάθε φορά που το ολοκληρώνεις, θα ανακαλύπτεις την δύναμη σου και πόσο σου αρέσει αυτό.

IMG_6224Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply