Βρες χρόνο για το σώμα σου! Τώρα, μπορείς!

8 Posted by - January 4, 2019 - Motivation

Μπορεί οι ώρες της δουλειάς σου να είναι πολλές. Μετά από ένα οχτάωρο εργασίας, χάνεις δύναμη, ενέργεια και το μόνο ίσως που θέλεις, είναι να καθίσεις στον καναπέ σου, αγκαλιά με ένα πιάτο φαγητό και να δεις τα προγράμματα της τηλεόρασης. Τι θα γίνει όμως με το δικό σου πρόγραμμα γυμναστικής που θα ήθελες να είχες ξεκινήσει; Όπως λέει ο σοφός λαός, “Αν θέλεις κάτι πολύ, το κάνεις”. Όλα μια ιδέα είναι.

- Σκέψου ποιος είναι ο στόχος σου. Πως θα ήθελες να δεις να τον εαυτό σου. Αν ξέρεις τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι, δεν έχεις παρά να πάρεις την μεγάλη απόφαση και να πεις “ξεκινάω”.

- Για να ξεκινήσεις θα πρέπει να δεις τι είδους άσκηση σε ευχαριστεί περισσότερο και να ενημερωθείς για τον τρόπο, τον χώρο και τον χρόνο που θα μπορούσες να το κάνεις.

- Όρισε την ημέρα και την ώρα που θα αφιερώσεις σε εσένα και κάντο πράξη. Θα είναι ένα προσωπικό ραντεβού με εαυτό σου. Το στοίχημα σου.

- Αντικατέστησε κάποια ραντεβού ενός απλού καφέ, για μισή ώρα χαλαρού τρεξίματος σε ένα γήπεδο. Ο χρόνος δεν είναι πολύς. Άρα προλαβαίνεις και τον καφέ.

- Κάποιες από τις ώρες που κυλούν ενώ εσύ κάθεσαι στον καναπέ, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε περισσότερο ενδιαφέρουσες. Δανείσου ένα στατικό ποδήλατο από έναν γνωστό σου και βάλτο μπροστά στην τηλεόραση. Σίγουρα κάποιος θα έχει ένα το οποίο ενδεχομένως χρησιμοποιεί ως κρεμάστρα.

- Βάλε το ξυπνητήρι μισή ώρα πιο νωρίς. Αν είσαι πρωινός τύπος, όταν ξυπνήσεις φόρεσε τα αθλητικά σου και τρέξε για 20 λεπτά στο τετράγωνο της γειτονιάς σου.

- Δραστηριοποιήσου με μια φίλη⁄φίλο. Αν από μόνη⁄μόνος σου δεν έχεις όρεξη κάντο με παρέα. Πχ. χορό, ορειβασία, κολύμπι, ποδήλατο.

- Κάν’το ρουτίνα. Μην αφήσεις καμιά προπόνηση σου να πάει χαμένη. Θυμήσου ότι έβαλες έναν στόχο. Ένα στοίχημα με τον εαυτό σου. Πρέπει να το κερδίσεις.

IMG_0484 Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply