Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής φέτος;

6 Posted by - September 5, 2014 - Motivation

Δεν έχεις βρει ακόμα το είδος της άσκησης που θα σε ενθουσιάσει και θα σε κάνει να λατρέψεις την γυμναστική;
Αν ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που δεν τους αρέσουν τα γυμναστήρια και τα όργανα γυμναστικής, τότε δοκίμασε τα ομαδικά προγράμματα. Τα τελευταία χρόνια, η ομαδική γυμναστική σε αίθουσα, κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο ενώ τα μαθήματα που μπορεί να βρεις είναι τόσα, όσα να αποκλείσεις το ενδεχόμενο μήπως δεν θα συναντήσεις έστω ένα που να σου αρέσει.

Μάθε τα κίνητρα που μπορεί να σου δώσει ένα ομαδικό πρόγραμμα:

1. Κάνεις φίλους
Τίποτα δεν θα είναι μονότονο όταν στο πρόγραμμα γυμναστικής που διάλεξες να πας, είναι μαζί σου άλλα δέκα άτομα. Είτε είσαι κοινωνικός, είτε όχι, θα διαπιστώσεις πως η «παρέα» κάποιων ανθρώπων δίπλα σου, να κάνουν ό, τι και εσύ, είναι ένα κίνητρο να διασκεδάσεις περισσότερο αυτό που κάνεις.

2. Νιώθεις χαρούμενος
Αν σε κάθε μορφή άσκησης εκκρίνονται ενδορφίνες –η ορμόνη της ευτυχίας- προσθέστε επι δυο (Χ2) στην περίπτωση των ομαδικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με μελέτες σε ασκούμενους ομαδικής γυμναστικής παρατηρήθηκε μεγαλύτερη αύξηση των ενδορφινών, σε σχέση με όσους προπονούνται μόνοι τους.

3. Δίνεις ραντεβού
Μετά από μια ώρα γυμναστικής με νέους «φίλους», όπου γυμναστήκατε, κουραστήκατε αλλά γελάσατε κιόλας, μπείτε στη διαδικασία, να δώσετε ραντεβού στο επόμενο μάθημα. Όταν δίνεις ραντεβού, οι πιθανότητες να το αποφύγεις, είναι πολύ λιγότερες από την περίπτωση να μην είχες δώσει σε κανέναν τον «λόγο» σου.

No comments

Leave a reply