Για εμάς που θέλουμε να έχουμε διάθεση και ωραίο σώμα! Φτιάξε την ημέρα σου, το δικό σου wellness πρόγραμμα

61 Posted by - March 30, 2017 - Motivation

Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ανοίγει το μάτι σου το πρωί, είναι αλλάξεις πλευρό, δεν είσαι ο μόνος! Σχεδόν όλοι μας θέλουμε να «σπάσουμε» το ξυπνητήρι, να πάρουμε λίγο χρόνο παραπάνω και μακάρι όλα τα πρωινά να ήταν όπως αυτά της Κυριακής. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να φτιάχνουμε την ημέρα μας καλύτερη, να είμαστε υγιής και να παίρνουμε ενέργεια.
Βέβαια, το βασικό για να καταφέρουμε, να πάρουμε αυτή την ενέργεια, είναι σηκωθούμε επιτέλους από το κρεβάτι και αυτό προϋποθέτει «όρεξη». Για να έχουμε όρεξη, ίσως θα έπρεπε να έχουμε στόχο και για να έχουμε στόχο πρέπει να το θέλουμε πολύ. Κι αν το θέλουμε πολύ, τι κάνουμε γι αυτό;

Μην πατάς «αναβολή»: Κοιμάσαι και το ξυπνητήρι σου χαλάει τον ύπνο. Δοκίμασε να μην πατήσεις αναβολή γιατί όσες φορές την πατήσεις, τόσο περισσότερο εκνευριστικό είναι το επαναλαμβανόμενο ξύπνημα. Ίσως, αν δοκίμαζες να σηκωθείς λίγο πιο άμεσα; (το άγχος να μην σηκωθείς στην ώρα σου, ίσως είναι λίγο καλύτερο από το θορυβώδες ντρινννν!

Άσκηση: Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις το κίνητρο, αλλά μια προπόνηση το πρωί, μπορεί να σε βοηθήσει, να πάρεις την ενέργειά που θέλεις και να ξυπνήσει τον μεταβολισμό σου.

Αναπνοή: Πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και «γέμισε» με θετική ενέργεια και ισορροπία.

Τεντώσου: Αν έχεις ξεχάσει να τεντώνεσαι, δοκίμασε να το κάνεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Μετά από τόσες ώρες ύπνου έχει ανάγκη να το «ξεδιπλώσεις», να το φέρεις σωστά στην αρχική του στάση.

Καφές: Οι περισσότεροι τον θέλουμε τον καφέ μας για να ξυπνήσουμε. Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη μας, να βοηθήσει σε μυϊκό πόνο, και πολλά άλλα!

Έτοιμοι;: Τώρα μπορείτε να βγείτε από το σπίτι να κάνετε μια μικρή άσκηση χωρίς άγχος και να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε για να πάει καλά η μέρα!

Μεσημεριανό: Οργάνωσε το γεύμα σου και πάρε το μαζί σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα και περιττές θερμίδες!

Νερό: Θα ενισχύσει το μεταβολισμό σου και θα διατηρήσει το δέρμα σου φρέσκο και ενυδατωμένο

Μουσική: Γέμισε το playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια και πάτα play από την ώρα που ξυπνάς.

Χαμογέλα: Ξεκίνα την ημέρα σου μόνο θετικά. Ένα χαμόγελο, μια όμορφη σκέψη μπορεί να ενισχύσει πραγματικά τη διάθεσή σου

Επέλεξε έξυπνα: Όταν διαλέγεις να πιεις ένα smoothie ή χυμό να έχεις στο μυαλό σου τι ακριβώς περιλαμβάνει από συστατικά. Τα περισσότερα μπορεί να έχουν επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις το δικό σου.

Πιάτο: Αν έχεις πάρει την απόφαση να έχεις μια οργάνωση όσον αφορά την διατροφή σου, κάνε τη λίστα για το τι πρέπει να περιλαμβάνει το γεύμα σου και μη βάζεις τίποτα περιττό στο πιάτο σου. Μια λίστα μόνο με αυτά που «πρέπει» θα σε βοηθήσει να νιώσεις ότι υπάρχει οργάνωση και δύσκολα θα παρεκκλίνεις.

Διαχείριση συναισθημάτων : Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι ή να εκνευρίζεσαι μια δύσκολη ημέρα. Στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, το να διπλασιάζεις τον εκνευρισμό σου, δεν θα σου προσφέρει τίποτα περισσότερο από έναν δυνατό πονοκέφαλο και σύγχυση. Πάρε ανάσα, ξεπέρασε το, γιατί η ημέρα κάποια στιγμή θα τελειώσει .

evelina-nukta-1-e1424281402679  Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply