Δεν έχεις χρόνο, ούτε παρέα για να γυμναστείς; Κάνε την υπέρβαση!

3 Posted by - October 31, 2014 - Motivation

Πολλοί άνθρωποι, δεν χρειάστηκε να γεννηθούν πρωταθλητές για να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους. Ίσως, γιατί τους άρεσε να αισθάνονται όμορφα με το σώμα τους ή μέσω της γυμναστικής βρήκαν τον τρόπο να εκτονώνονται ή είναι γι αυτούς ο χρόνος που αφιερώνουν αποκλειστικά στον εαυτό τους.

Το σίγουρο είναι πως για όλους αυτούς, η άθληση είναι τρόπος ζωής.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου που δεν γυμνάζεται ενώ θα το ήθελε, έχει τα εξής δυο εμπόδια:

- Δεν υπάρχει χρόνος
Μόνο ένας άνθρωπος «full time job» μπορεί να γνωρίζει, το πόσο πιεσμένος είναι σωματικά και ψυχολογικά ώστε να υπάρχει στο μυαλό του και η γυμναστική. Από την άλλη, είναι αρκετοί οι «αθλητικοί τύποι» που ισχυρίζονται πως δουλεύουν πολλές ώρες, ωστόσο βρίσκουν χρόνο να γυμνάζονται!
Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στο πόσο θέλει κάποιος να προσθέσει χρόνο εκγύμνασης στο πρόγραμμα του.
Μια ουσιαστική άσκηση δεν προϋποθέτει ώρες στο γυμναστήριο, ούτε καθημερινή «δράση».
Άλλωστε, σύμφωνα με τους γυμναστές, 40 – 45 λεπτά άσκησης, 3 φορές την εβδομάδα, είναι ένας πολύ ουσιαστικός χρόνος προπόνησης.

Συνδυάζοντας, την αερόβια άσκηση (τρέξιμο, step, σχοινάκι, ποδήλατο), με ασκήσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος μας (squat, προβολές, κάμψεις, κοιλιακούς, ραχιαίους), μπορούμε να γυμναστούμε, να δούμε αποτέλεσμα και να νιώσουμε όμορφα με το σώμα μας.

- Δεν έχω παρέα
Δεν είναι εύκολο να συγχρονίσουμε το πρόγραμμα μας, με αυτό κάποιου φίλου μας ή ακόμα και του συντρόφου μας.
Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ό, τι στην προηγούμενη. Σημασία έχει πόσο πολύ θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας.
Άλλωστε, αν κάποιος μπορεί να μας ακολουθήσει στην πρώτη μας προπόνηση, μπορεί να μην μπορεί στη δεύτερη. Κι αν πάλι δεν έχουμε ένα φίλο, που να τον ενδιαφέρει να γυμναστεί μαζί μας, σημαίνει πως δεν θα γυμναστούμε ποτέ;
Η μουσική είναι η καλύτερη παρέα. Ο στόχος και το πάθος να τον πετύχουμε είναι η δύναμη μας. Μια καλή διατροφή, η ενέργεια μας.

No comments

Leave a reply