Ευαγγελία Ζυγόρη: Η αθλήτρια των 400μ ξέρει τι σημαίνει να είσαι γρήγορος, δυνατός, με αντοχή!

7 Posted by - June 10, 2015 - Motivation

«Να αγαπάς αυτό που κάνεις, να είσαι συνειδητοποιημένος και αφοσιωμένος». Η 23χρονη Ευαγγελία Ζυγόρη είναι από τα δυνατά κορίτσια που βάζουν στόχους και «ποντάρουν» σε αυτούς. Η καθημερινότητα της είναι ο στίβος, αγωνίζεται στα 400μ. με ατομικό ρεκόρ 55.26, το οποίο πέτυχε πέρσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών και την έφερε στην δεύτερη θέση. Φέτος στον κλειστό στίβο του Πανελληνίου κατέκτησε επίσης τη δεύτερη θέση με χρόνο 56.45. Έχει συμμετοχές με την εθνική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανδρών-γυναικών, όπως και βαλκανικά μετάλλια στα 4χ400μ. Είναι τελειόφοιτη των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με μια ζωή να κινείται γύρω από την προπόνηση αλλά και τα όνειρα που δεν σταματά να κάνει. Γιατί σε ό, τι αγαπάς, πρέπει να αφοσιώνεσαι…

- Σε ποια ηλικία ξεκίνησες τον αθλητισμό και τι είναι αυτό που θυμάσαι από τα πρώτα χρόνια;
Με τον αθλητισμό ξεκίνησα στην ηλικία των 12 χρόνων. Άρχισα με το σκι, μιας και ο Παρνασσός βρίσκεται 25 λεπτά από το χωριό μου. Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το βόλεϊ και τον στίβο παράλληλα, όπου ο στίβος μου τράβηξε το ενδιαφέρον περισσότερο. Αυτό που θυμάμαι από τα πρώτα χρόνια είναι οι όμορφες στιγμές που έχω στους πρώτους επιτυχημένους αγώνες μου μαζί με τους προπονητές μου!

- Γιατί από όλα τα αγωνίσματα του στίβου επέλεξες τα 400;
Επέλεξα τα 400μ. γιατί είναι ένα αγώνισμα που θέλει να έχεις αντοχή, να είσαι γρήγορη και δυναμική για να αντέξεις σε όλες τις συνθήκες μιας προπόνησης και ενός αγώνα.

- Πόσο πάθος χρειάζεται για να μεταβείς από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό;
Για να μεταβείς από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις, να είσαι συνειδητοποιημένος και αφοσιωμένος, ακόμη να «κουβαλάς και μια δόση τρέλας» και να ξέρεις ότι ο χρόνος, ο ιδρώτας και όλοι σου οι κόποι που έχεις κάνει γι’ αυτό δεν πάνε χαμένοι.

- Ποιες είναι η «θυσίες» που κάνεις γι αυτό;
Για να είμαι ξεκούραστη και να μπορώ να ανταπεξέλθω στα προγράμματα της δύσκολης προπόνησης μου, οι θυσίες στην καθημερινή μου ζωή είναι οι ελλείψεις από βραδινούς εξόδους σε αντίθεση με άλλα παιδιά της ηλικίας μου και ελάχιστος ελεύθερος χρόνος, που όταν αυτός υπάρχει τον αξιοποιώ με την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν.

- Περιέγραψε μας μια μέρα μιας αθλήτριας του στίβου;
Μια μέρα μου ξεκινάει με ένα καλό πρωινό, στην συνέχεια πηγαίνω για προπόνηση και επιστρέφω σπίτι να φάω και να ξεκουραστώ, για να φύγω για την απογευματινή μου προπόνηση. Μετά την προπόνηση ασχολούμαι με τις ακαδημίες του Γ.Σ. Γλυφάδας και τέλος επιστρέφω στο σπίτι και ξεκουράζομαι ώστε να είμαι έτοιμη για την επόμενη μέρα.

- Από πού παίρνεις ενέργεια;
Ενέργεια παίρνω από την οικογένεια μου, στηρίζοντας τους κόπους μου αλλά και από τους προπονητές μου Γιάννη Περίφανο και Μανώλη Χάντζο. Τέλος μια αγκαλιά από τους αγαπημένους μου μαθητές των ακαδημιών του συλλόγου μου, είναι ό,τι καλύτερο για να φύγω από το γήπεδο γεμάτη ενέργεια και χαμόγελο.

- Μια δύσκολη μέρα για σένα, τι είναι αυτό που σκέφτεσαι για να ανταπεξέλθεις;
Όταν μια μέρα είναι δύσκολη, δεν πτοούμαι αλλά σκέφτομαι την επόμενη. Παίρνω κουράγιο από την ελπίδα του διαφορετικού και της αλλαγής που μου επιφυλάσσει το αύριο. Επικεντρώνομαι σε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο και αντλώ ενέργεια από μέσα μου για να ξεπεράσω τις δυσκολίες.

- Πόσο σκληρή είναι η προπόνηση;
Είναι σκληρή τόσο, όσο ο αγώνας να μου φαίνεται εύκολος.

- Τι από αυτά θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μια γυναίκα για να νιώσει λίγο… αθλήτρια;
Μια γυναίκα για να νιώσει αθλήτρια μπορεί να ασχοληθεί στον ελεύθερο της χρόνο με εύκολους και διάφορους τρόπους άσκησης έτσι ώστε να βελτιώσει το κάρδιοαναπνευστικό σύστημα, την φυσική κατάσταση, την ευλυγισία της, να δυναμώσει την σπονδυλική στήλη και το σώμα της, ακόμη και να υπάρχει αισθητή και γρήγορη απώλεια βάρους. Οι τρόποι μπορεί να είναι το ποδήλατο, το τρέξιμο και κυρίως μια νέα μέθοδος άσκησης το FitCore όπου μέσα σε 30 λεπτά έχουμε τα παραπάνω αποτελέσματα.

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Οι στόχοι μου όπως και κάθε χρονιά είναι να είμαι υγιής και να βελτιώνω τα ατομικά μου ρεκόρ.

λια1

No comments

Leave a reply