Πες και εσύ «ναι» στο πρωινό ξύπνημα! Πες «Ναι» στην πρωινή γυμναστική και κάψε το λίπος

34 Posted by - December 13, 2018 - Motivation

Είναι γνωστό ότι το πρωί οι αθλούμενοι έχουν την τάση να ασκούνται πιο δυνατά και περισσότερο από ό, τι το απόγευμα ή το βράδυ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Εάν δεν είσαι πρωινός τύπος και δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι, δες μερικούς τρόπους που είναι ικανοί να σε δραστηριοποιήσουν και να δεις το πρωινό σου με άλλη διάθεση και πολύ ενέργεια.

Μην παρατάς την πρωινή γυμναστική επειδή έχεις την ανάγκη να αλλάξεις πλευρό. Πάντα θα δυσκολεύεσαι να σηκωθείς. Ακόμα κι αν το ρολόι δείχνει μια ώρα πιο αργά. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι μέχρι να σηκωθείς. Αφού ξυπνήσεις, το υπόλοιπο είναι ίσως λίγο πιο εύκολο.

Αν αναρωτιέσαι ποιος μπορεί να «βασανίζει» τον εαυτό του και σηκώνεται από το χάραμα προκειμένου να τρέξει, δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στο γήπεδο στις 7.00 το πρωί. Θα δεις ότι είναι πολλοί αυτοί που ξυπνούν καθημερινά από το… αξημέρωτο και κάνουν την προπόνηση τους, ανεξάρτητα αν ο καιρός είναι ζεστός ή κρύος.

Ο κόσμος που θα συναντήσεις στα πάρκα και στα γήπεδα, θα δεις ότι είναι ένα από τα βασικά σου κίνητρα να μην αφήσεις κανένα λεπτό να πάει χαμένο. Όλοι τρέχουν, όλοι κάνουν ασκήσεις και δεν είναι «τρελοί». Είναι αυτοί που αξιοποιούν την ημέρα τους, κάνουν την προπόνηση τους την ώρα που μπορούν, παίρνουν ενέργεια και την υπόλοιπη ημέρα μπορούν να είναι στην δουλειά τους χωρίς κανένα άγχος για την φυσική τους κατάσταση.

Γέμισε το τηλέφωνο σου με τα αγαπημένα σου τραγούδια. Φόρα τα ακουστικά σου και άσε την μουσική να σε κρατάει σε ρυθμό. Ξύπνα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι το πρωί είναι ότι θέλεις να φας, δεν είναι παράλογο, ούτε κάτι που δεν πρέπει να κάνεις. Μια φρυγανιά με μέλι μισή ώρα πριν ξεκινήσεις την γυμναστική σου είναι ό, τι καλύτερο. Δεν θα νιώθεις ότι πεινάς και θα πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να βγάλεις την προπόνηση σου.

Για να είσαι σε διάθεση να ξυπνήσεις το πρωί, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα πρέπει να κοιμάσαι σχετικά νωρίς ώστε να χορταίνεις ύπνο και να ξεκουράζεσαι.

Επίσης, μην ξεχνάς ότι το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να το παίρνεις νωρίς το βράδυ και να είναι κάτι ελαφρύ, προκειμένου να μην έχεις καμία στομαχική διαταραχή.

Μετά την προπόνηση είσαι έτοιμος να απολαύσεις ένα ωραίο χορταστικό πρωινό, να πάρεις πίσω την ενέργεια που έχασες και να συνεχίσεις το υπόλοιπο της ημέρας σου με περηφάνια για την δύναμη που έχεις να τα καταφέρνεις όλα.

evelina-nukta-1-e1424281402679

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

1 Comment

  • Στεφανία January 26, 2017 - 12:10 Reply

    Με πεισατε…. Ξεκινάω πρωινή προπονηση!
    Ευχαριστούμε για τα ωραία αρθρα!

  • Leave a reply