Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την νέα χρονιά; Βρες τα κίνητρα για τους πετύχεις!

2 Posted by - December 31, 2018 - Motivation

Πόσα θα ήθελες να αλλάξεις φέτος; Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις; Τι ονειρεύεσαι να σου φέρει η νέα χρονιά; Εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας και εμείς είμαστε αυτοί που βάζουμε τους στόχους και δουλεύουμε για την υλοποίηση τους! Γι αυτό, δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία, να επιτύχουμε όλα τα προσωπικά θέλω μας, αναζητώντας τα σωστά κίνητρα.

Σημειώστε το

Πάρε χαρτί και στυλό και γράψε τους στόχους σου.  Η τήρηση ενός προγράμματος ή ημερολογίου, θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συνεπής προς τον στόχο, να προσθέτεις ή να αφαιρείς κάθε τι που ολοκληρώνεις και έτσι να ζεις την κάθε στιγμή, βλέποντας το επιτυχημένο αποτέλεσμα που εσύ κατάκτησες.

Μην αφήνεις καμία μέρα να πηγαίνει χαμένη

Κάθε ημέρα που περνάει, είσαι και πιο κοντά στον στόχο που εσύ έθεσες. Γι αυτό, μην αφήνεις καμία ημέρα ανεκμετάλλευτη. Εάν το όνειρο σου είναι να χάσεις βάρος, μην αφήνεις τον εαυτό σου να παραστρατεί. Βάλε μικρούς- ρεαλιστικούς στόχους (απώλεια ενός κιλού την εβδομάδα) για να μπορέσεις να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς με ένα υγιεινό και σίγουρο τρόπο.

Κάν’το πράξη

Στην θεωρία είναι όλα εύκολα. Γι αυτό, μπες στην δράση και απέδειξε ότι είσαι ικανός για όλα. Αν όντως ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος, πρόσθεσε στο καθημερινό σου πρόγραμμα ποικιλία δραστηριοτήτων ή προπονήσεων. Αν πραγματικά σε νοιάζουν τα κιλά, κάνε κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Όχι απαραίτητα εξαντλητικό. Να είσαι σε δράση,

Ετοίμασε κάθε γεύμα σου

Σιγουρέψου ότι δεν θα πέσεις σε κανέναν πειρασμό. Φτιάξε κάθε σου γεύμα, ώστε όπου κι αν βρίσκεσαι, να φας αυτό που λέει το πρόγραμμα σου!

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Βρες τον τρόπο να νιώθεις όμορφα. Να φροντίζεις τον εαυτό σου κάθε μέρα. Να ντύνεσαι όμορφα, να χτενίζεσαι… να κάνεις οτιδήποτε μπορεί να σε ανανεώνει ψυχικά. Να χαρίζεις στον εαυτό σου στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης (πχ. ένα μασάζ).

Μην ξεχνάς να κάνεις ζεν

Μην παραμελείς την ηρεμία σου. Οι στιγμές που χρειάζεσαι για την ξεκούραση σου είναι πολύτιμες. Για να μπορείς να ενεργοποίησε, θα πρέπει και να απενεργοποίησε. Γι αυτό, φρόντισε να κάνεις «ζεν» οποιαδήποτε στιγμή μπορείς, ώστε να μπορείς να αποφορτίζεσαι, να διώχνεις την κακή ενέργεια και το στρες και να νιώθεις πάντα καλά.

evelina-nukta-1-e1424281402679

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply