Χάσε βάρος μόνο περπατώντας! Μάθε τον τρόπο!

9 Posted by - February 8, 2021 - Motivation

Είσαι και εσύ από αυτούς που υποστηρίζουν, ότι το περπάτημα δεν βοηθάει καθόλου στην μείωση του λίπους και πως χρειάζεται μια έντονη δραστηριότητα για να φύγουν τα πολλά κιλά;

Είναι γεγονός πως αν κάνεις μια βόλτα στα πάρκα της πόλης, θα δεις πολλούς ανθρώπους να περπατούν (κυρίως άνω των 50 ετών), οι οποίοι κάνουν αυτόν τον περίπατο, σχεδόν καθημερινά και χωρίς να διαφαίνεται κάποια αλλαγή στο βάρος τους. Ωστόσο, για να πει κάποιος με σιγουριά αν κάθε δραστηριότητα, ήπια ή πιο έντονη, είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιους παράγοντες. Ηλικία, διατροφή, ένταση δραστηριότητας, πιθανά προβλήματα υγείας.

Το περπάτημα είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσεις να χάνεις βάρος. Αν θέλεις να δεις κάποιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να περπατάς καθημερινά και να το συνδυάσεις με μια καθαρή και υγιεινή διατροφή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ περπατούν καθημερινά – ίσως και 1 ώρα – δεν αλλάζουν τίποτα από τις διατροφικές τους συνήθειες, με αποτέλεσμα να μην μειώνεται ο αριθμός των κιλών τους.

Η κατανάλωση τροφών χωρίς λιπαρά θα σε βοηθήσει να μειώσεις το λίπος της κοιλιάς, ενώ σε συνδυασμό με την  άσκηση, – έστω και ήπια όπως το περπάτημα – θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς – έστω και σιγά σιγά- από το πάχος.

Πρέπει απλώς να απαλλαγείς από την σκέψη που σε θέλει να τρως κάθε φορά που κουράζεσαι!

Να περπατάς μία ώρα κάθε μέρα ή να χωρίζεις εκείνη την ώρα σε δύο μέρη, διάρκειας 30 λεπτών. Το πόσο γρήγορα θα δεις αποτέλεσμα, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το βάρος σου και την ένταση του περπατήματος. Σαφώς θα χρειαστείς λίγο χρόνο παραπάνω για να δεις ένα καλό αποτέλεσμα, σε σχέση με έναν άνθρωπο που μπορεί να ακολουθήσει ένα πιο έντονο είδος άσκησης. Σημασία έχει πως αν θέλεις να χάσεις βάρος μόνο περπατώντας, μπορείς. Αρκεί να είσαι προσεκτικός στην διατροφή σου, να περπατάς καθημερινά με έναν πιο ζωηρό ρυθμό και να μην τα παρατήσεις.

15 (2) Εβελίνα Νύκτα
Fitness Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

@evelinanykta

 

No comments

Leave a reply