Βαριέσαι στο σπίτι; 12 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μην πλήττεις

6 Posted by - November 19, 2020 - Motivation

Με το ξέσπασμα του Κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, όλοι οι άνθρωποι παίρνουμε  τις απαραίτητες προφυλάξεις προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς, εμείς αλλά και οι άνθρωποι που αγαπάμε. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό, είναι να μείνουμε στο σπίτι. Ο καθένας στο δικό του.  Στο πλαίσιο του «εγκλεισμού», όπου επιβάλλεται η κοινωνική απομάκρυνση, δεν έχουμε παρά να ανακαλύψουμε τους τρόπους, με τους οποίους θα καλύψουμε παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο μας, χωρίς να μετράμε τις ώρες και τις ημέρες, απογοητευτικά.

Η παρακολούθηση των ειδήσεων, αν και σημαντική, είναι εξαιρετικά απογοητευτική και τρομακτική. Είναι απαραίτητο να βρούμε τρόπους να περνάμε την ώρα μας, τόσο ευχάριστα, όσο και δημιουργικά.

Για αρχή, και σε περίοδο που μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, έχουμε να ασχοληθούμε με την πιο χαρούμενη δραστηριότητα. Κι αν ο στολισμός του σπιτιού διαρκεί μόνο μια ημέρα, εμείς θα τον κάνουμε να διαρκέσει περισσότερο. Μπορούμε να αλλάζουμε την θέση των στολιδιών ή να προσθέτουμε και κάτι ακόμα.

Μήπως σκέφτηκες να φτιάξεις την ντουλάπα σου; Είναι πολύ βαρετό και πολύ κουραστικό αλλά όταν τα βάλεις όλα στην σειρά και στην θέση τους, είναι απολαυστικό. Μια αρμονική εικόνα μπορεί να σου προσφέρει ψυχική ανακούφιση.

Πόσα ηλεκτρονικά μηνύματα έχει μαζέψει στο email σου ως μη αναγνωσμένα και θα ήθελες πολύ να τα διαγράψεις και επιτέλους να το «καθαρίσεις»; Ίσως να φτιάξεις φακέλους με τα εισερχόμενα που θεωρείς απαραίτητα και να είναι όλα έτοιμα για όποτε τα χρειάζεσαι.

Αν το ίδιο χάος επικρατεί και στον υπολογιστή σου, με αρχεία και φωτογραφίες από τότε  που τον αγόρασες, θα μπορούσες να αφιερώσεις κάποιες ώρες για αρχειοθέτηση. Ευκαιρία να δεις, τι έχεις μαζέψει τόσα χρόνια αλλά και να θυμηθείς στιγμές που έχεις ζήσει μέσα από τις φωτογραφίες που ενδεχομένως δεν έχεις ξαναδεί από τότε.

Πόσα συρτάρια μπορεί να έχεις στο σπίτι, μέσα στα οποία να μην θυμάσαι τι έχεις “πετάξει” με σκοπό κάποια μέρα να τα ξεσκαρτάρεις;  Αυτή η μέρα ήρθε! Μάλιστα, έχεις την πολυτέλεια να έχεις πολλές ημέρες μπροστά σου προκειμένου να ξεφορτωθείς ό, τι δεν χρειάζεσαι και να τακτοποιήσεις τα πάντα όπως ακριβώς πρέπει να είναι.

Τώρα που όλοι είμαστε στο σπίτι, έχουμε την ίδια ανάγκη! Να μιλήσουμε με τους φίλους μας, να γελάσουμε, να ακούσουμε μουσική. Ακόμα και να πιούμε ένα ποτό! Ποιος μας εμποδίζει; Η τεχνολογία είναι για να την αξιοποιείς. Και μια τέτοια στιγμή,  θα το κάνεις στο έπακρο. Κάνε μια πολλαπλή video κλήση και θα είναι σαν να είστε όλοι στον ίδιο καναπέ!

Για πόσα βιβλία έχεις πει, πως θα ήθελες να τα διαβάσεις, αν είχες χρόνο. Τώρα, δεν σε εμποδίζει κανείς!

Αν αγαπάς τα επιτραπέζια παιχνίδια, τι τάβλι ή το σκάκι και έχεις έστω έναν άνθρωπο δίπλα σου, δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα δεν έχεις βάλει στοίχημα για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης;

Το youtube έχει αποκτήσει εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, όπου ο καθένας παρουσιάζει ό,τι θέλει. Γυμναστική, χορό, μαγειρική, κηπουρική, πλέξιμο, ομορφιά, τρόπους τακτοποίησης ντουλαπιών, τρόποι καθαρίσματος ιδιαίτερων επιφανειών, πως να βάψεις οτιδήποτε, μέχρι και πως να χτίσεις σωστά. Αποφάσισε τι από όλα θέλεις να αρχίσεις να κάνεις και πάρε τις αντίστοιχες συμβουλές.

Μάθε μια ξένη γλώσσα! Πόσα app μπορείς να βρεις που θα σε βοηθήσουν να μάθεις μια αγαπημένη γλώσσα; Μια ώρα, 2 ώρες την ημέρα; Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο για να εξελίξεις τις γνώσεις σου, σε 2 μήνες που ξέρεις; Μπορεί να είσαι σε θέση να συνεννοηθείς με έναν φίλο σου από το εξωτερικό, στην δική του γλώσσα.

Πόσες συνταγές σου εμφανίζονται στα σόσιαλ; Ακόμα και αυτοί που δεν είναι σεφ, μαγειρεύουν για να περνούν ευχάριστα την ώρα τους! Ήρθε η στιγμή να διευρύνουμε το σπιτικό διατροφολόγιο μας .

Και να ανοίξουμε όλα αυτά τα κρασιά που μας έχουν φέρει κατά καιρούς δώρο.

Επίσης, μήπως να αλλάξεις την διαρρύθμιση των επίπλων σου; Έτσι για να αλλάξουμε λίγο το καθιστικό και την διάθεση μας! Αν δεν σου αρέσει, το ξανά αλλάζεις; τι φοβάσαι, να μην χάσεις τζάμπα τον χρόνο σου;

 

No comments

Leave a reply