Θέλεις ηρεμία; 10 τρόποι να μειώσεις άγχος και στρες

41 Posted by - July 1, 2019 - Motivation

Έχει αποδειχθεί ότι η άσκηση μας ανεβάζει την ψυχολογία και μειώνει το άγχος, ωστόσο υπάρχουν μέρες που θα θέλαμε κάτι επιπλέον για να νιώσουμε καλύτερα. Υπάρχουν συνήθειες που αν τις βάλουμε στην καθημερινότητα μας, μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμένουμε ήρεμοι και να βλέπουμε τα πράγματα θετικά.

Φτιάξε την ημέρα σου από το πρωί

Ένα ωραίο πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι καθοριστικό για το πώς βλέπεις τα πράγματα όλη την ημέρα. Είτε έχεις λίγο χρόνο, είτε λίγο περισσότερο, βάλε την αγαπημένη σου μουσική! Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις την ημέρα, νιώσε τη χαρά από το πρώτο λεπτό και ξύπνα τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Θυμήσου τους στόχους σου

Ξέχνα την ρουτίνα της ημέρας. Οτιδήποτε ίδιο συμβαίνει, όπως οι ώρες στην δουλειά, μπορεί ως σκέψη να μην είναι τόσο ευχάριστη. Ξεκίνα την ημέρα σου, σκέφτονται αυτά που είναι για εσένα προτεραιότητα και θα σε πάνε ένα βήμα μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο οι ώρες που περιλαμβάνουν δουλειά, μπορούν να γίνουν λίγο πιο ευχάριστες, ενώ τα λίγα λεπτά θετικών σκέψεων για το πώς θα καταφέρεις τον στόχο σου, συμβάλουν πολύ στην μείωση του στρες.

Κάντο όπως θα το ήθελες

Όλοι μας θα θέλαμε να κλείσουμε ένα ραντεβού σε spaκαι να κάνουμε κάτι χαλαρωτικό, ενώ θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια ανάλογη κατάσταση και στο σπίτι μας. Μπορούμε ανα διαστήματα να μετατρέπουμε το μπάνιο μας σε έναν ωραίο χαλαρωτικό χώρο και να νιώθουμε λίγη από την μαγεία των spa. Διαλέγουμε άλατα με ωραία αρώματα και γεμίζουμε την μπανιέρα μας με νερό. Μπορούμε επίσης να ανάψουμε μερικά κεριά και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας ώστε να νιώσουμε άμεσα όμορφοι και ήρεμοι.

 Το κατάληλο γεύμα

Το άγχος και η ανάγκη να νιώσουμε καλά, μπορεί να μας οδηγήσει να φάμε οτιδήποτε.  Αντί να πέσουμε με τα μούτρα σε αυτά που δεν είναι υπέρ της καλή μας φυσικής κατάστασης και μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από ένα θετικό συναίσθημα, καλύτερα να σκεφτούμε να δημιουργήσουμε κάτι ωραίο. Εκμεταλλευόμαστε τα ωραία φρούτα και δημιουργούμε gourmetσυνταγές που θα μας ανεβάσουν την ψυχολογία και είναι αυτά τα πιάτα που διαλέγουμε όταν βγαίνουμε έξω. Πχ. Μια σαλάτα που περιλαμβάνει πορτοκάλι ή φράουλες ή καρπούζι, ηλιόσπορους, μέλι, ανθότυρο, είναι χορταστική, με βιταμίνες που χρειάζεσαι και δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει καμία στομαχική διαταραχή.

 

Το δικό σου ρόφημα

Φτιάξε το δικό σου ρόφημα και πάρ το μαζί σου. Με τόσες συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε και μόνοι μας κάτι από αυτά που βρίσκουμε συσκευασμένα. Έχεις δοκιμάσει να πιεις το δικό σου icetea; Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη η παρασκευή του που θα σε βοηθήσει να μένεις πάντα ενυδατωμένος, ιδικά αν είσαι από αυτούς που ξεχνάς να πίνεις νερό.  Βράσε 1 λίτρο νερό και ρίξε μέσα το αγαπημένο σου βότανο. Τρίψε τζίντζερ, βάλε κανέλα, στύψε μισό λεμόνι και αν το θέλεις γλυκό, πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι. Άφησε τα να βράσουν όλα μαζί, στράγγιξε το μείγμα σου και άφησε το να κρυώσει. Έχεις ένα λίτρο ice tea, καταπραϋντικό, έτοιμο προς κατανάλωση.

Ένα μασάζ;

Ποιος δεν θα ήθελε να του κάνουν μασάζ; Προγραμμάτισε να κάνεις μασάζ ανά διαστήματα. Είναι μια πολυτέλεια η οποία εκτός από την χαλάρωση που θα σου προσφέρει, ψυχολογικά βοηθάει στην καλή διάθεση. Κάθε είδους καλλωπισμός έχει θετική επίδραση και βοηθάει στην μείωση του άγχους.

Αγάπησε τον χώρο σου

Ένα αγαπημένο άρωμα μπορεί να αλλάξει όλη την αίσθηση που έχεις για έναν χώρο και να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Πρόσθεσε λίγο αιθέριο έλαιο στον χώρο σου και κάν΄ τον αυτόματα χαλαρωτικό.

Γέλα περισσότερο

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για υγεία και μακροζωία. Μην σταματάς να χαίρεσαι, να γελάς και να νιώθεις αυτό το ωραίο συναίσθημα ευφορίας.

Βαθιά εισπνοή

Πάρε βαθιά εισπνοή σε κάθε στιγμή που δεν νιώθεις καλά. Δοκιμάστε μερικές μεγάλες και βαθιές διαφραγματικές αναπνοές. Αυτή η τεχνική αναπνοής είναι αποτελεσματική για την μείωση του άγχους.

Μην πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι

Αυτά τα επιπλέον 10 λεπτά ύπνου δεν έχουν σημαντική διαφορά στο επίπεδο ενέργειας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα, το επαναλαμβανόμενο κουραστικό χτύπημα του ξυπνητηριού, μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό  Ξύπνησε την ώρα που έχεις προγραμματίσει. Κλείσε το ξυπνητήρι και σήκω.

 

No comments

Leave a reply