Θέλεις κι εσύ να βγάλεις ολόσωμη selfie; Φτάσε στο βάρος που θέλεις χωρίς να σαμποτάρεις τον εαυτό σου!

52 Posted by - December 24, 2017 - Motivation

Ο συναισθηματικός μας κόσμος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την δυνατότητα μας να χάσουμε κιλά, να ακολουθήσουμε μια διατροφή αλλά και να γυμναστούμε. Δυστυχώς, δεν αρκεί να επιβάλουμε στον εαυτό μας να καταναλώνει συγκεκριμένες τροφές, χωρίς εμείς να βρισκόμαστε στην αντίστοιχη ψυχολογική κατάσταση. Οι αρνητικές σκέψεις  είναι ικανές, να σαμποτάρουν την προσπάθεια μας, ακόμα και να την τερματίσουν. Αν εστιάζουμε μόνο σε ό, τι δεν μας αρέσει επάνω μας, είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Κι εμείς πρέπει να αγαπήσουμε και να «περιποιηθούμε» όλο το… δάσος για να γίνει επίσης όμορφο και το… δέντρο.

Αγάπησε τον εαυτό σου

Όσο ενοχικά κι αν νιώθεις με κάποιες διατροφικές σου επιλογές, δεν σημαίνει ότι η διατροφή σου είναι σωστή. Αντί να ασχολείσαι με τα λάθη σου και να θυμώνεις, απλώς διόρθωσε τα. Αγάπησε τον εαυτό σου και πρόσφερε του όλα αυτά που θεωρείς τα καλύτερα.

Απέκτησε την αυτοπεποίθηση που σου λείπει

Πολλοί απορούν γιατί μερικοί άνθρωποι που δεν προσπαθούν σχεδόν καθόλου για την τέλεια εικόνα, πετυχαίνουν πολλά περισσότερα πράγματα, από εκείνους που παλεύουν με τις διατροφές και την άσκηση.  Έχουν αυτοπεποίθηση, πιστεύουν στον εαυτό τους και αυτό είναι περισσότερο γοητευτικό από κάθε ανασφάλεια. Στην περίπτωση όμως που θέλουμε, να έχουμε μια όμορφη εικόνα, και παλεύουμε γι αυτή, πρέπει ο στόχος να είναι ολοκληρωμένος. Με σχεδιασμό, με πλάνο. Με σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε. Και αυτοπεποίθηση.

Μην κοιτάς την ζυγαριά

Αν προσπαθείς και είσαι σε πρόγραμμα και ο στόχος είναι η απώλεια βάρους, ο αριθμός των κιλών, θα κατέβει έτσι και αλλιώς. Η εμμονή με την καθημερινή μέτρηση, δεν βοηθάει καθόλου την προσπάθεια σου. Αντιθέτως, την σαμποτάρει καθώς, είναι λογικό πως δεν μπορεί να δείχνει κάθε μέρα ένα κιλό λιγότερο. Ξέχασε την ζυγαριά σου και απόλαυσε την προσπάθεια που κάνεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Νίκησε τις ανασφάλειες σου και κατ επέκταση το περίσσιο βάρος σου.

 

 

No comments

Leave a reply