Μην σαμποτάρεις τον εαυτό σου, πέτυχε τον στόχο σου!

57 Posted by - December 17, 2018 - Motivation

Τι είναι αυτό που σε σαμποτάρει και δεν μπορείς να είσαι πιστός σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Ακόμη και ο πιο πιστός στην άσκηση του, ακόμα και ένας αθλητής μπορεί να περάσει περιόδους που θα ήθελε ιδανικά να μην κάνει τίποτα. Ο βασικότερος παράγοντας συνηθίζεται να είναι ψυχολογικός.

Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις
Βεβαιώσου ότι ο στόχος σου είναι συγκεκριμένος. Μάθε τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις και θεώρησε δεδομένο ότι πρέπει να έχεις επιμονή και κατ επέκταση υπομονή για να φτάσεις στο τέλος.

Θέλεις να χάσεις πολλά κιλά; Είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει δια μαγείας. Δεν μπορούμε να ρίξουμε το βάρος μέσα σε λίγες ημέρες και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε είναι μεγάλη και χρειάζεται χρόνο. Ένας μακροπρόθεσμος στόχος,- για να μην μας καταβάλει η υπερπροσπάθεια- απαιτεί να εστιάσουμε σε μικρότερους στόχους που κάθε επίτευξη τους θα μας δίνει την ώθηση να πάμε παρακάτω.

Ακολούθησε ό,τι σε οδηγεί στον στόχο Η άσκηση για μόλις 30 λεπτά έχει αποδειχθεί ότι ανεβάζει τη διάθεσή και βοηθάει στην απώλεια βάρους, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να κολλήσεις με αυτή. Αρκεί να το δοκιμάσεις.

Κάν΄ το συγκεκριμένο
Είναι καθοριστικό να υπάρχει τακτική – στρατηγική για να επιτευχθεί ο οποιοδήποτε στόχος. Συνήθως, αν και θέλουμε πολύ να πετύχουμε κάτι, μερικές φορές το «ξεχνάμε» λόγω περιστάσεων (πχ γιορτές). Για να αποφευχθεί αυτό, είναι προτιμότερο να έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για το οποίο συμφωνούμε ότι θέλουμε και μπορούμε να ακολουθήσουμε. Πλάνο με πρόγραμμα, εφικτό στις δυνατότητες και αντοχές μας.
Πολλοί άνθρωποι με περιστασιακό πάθος για οποιονδήποτε πιθανό στόχο, ξεκινούν με ζήλο το κάθε τι, δίνουν όλη τους την ενέργεια, εξαντλούνται και τα παρατούν εύκολα και η προσπάθεια πέφτει στο κενό. Κάνε την έκπληξη και προσπάθησε να δίνεις αυτό που μπορείς και να έχεις κίνητρο σε κάθε σου προσπάθεια.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply