Ξεκίνησες τη γυμναστική; 9 τρόποι να μην τα παρατήσεις

29 Posted by - September 16, 2017 - Motivation

Αποφάσισες να μπεις σε πρόγραμμα και σε προβληματίζει η πιθανότητα ότι μπορεί να τα παρατήσεις; Είναι λογική η κούραση που μπορεί να αισθανθείς, αλλά για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε τόσο δυνατοί, όσο να μην χρειαστεί να σταματήσουμε. Συγχρόνως, μπορούμε  να φτιάξουμε τους δικούς μας “κανόνες” – τρόπους που θα μας κρατούν σε εγρήγορση με σκοπό να μην χάσουμε καμία προπόνηση.

1. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου. Όπως ένα χάπι που δεν πρέπει να ξεχάσεις να πάρεις, το ίδιο πρέπει να σκέφτεσαι για την προπόνηση σου. Είναι κρίμα να πάει χαμένος ο μέχρι τώρα κόπος σου.

2. Κατέβασε ένα app που θα παρακολουθεί την πρόοδο σου- θα καταγράφει τις επιδόσεις σου, ενώ θα σου στέλνει αυτόματα ειδοποίηση για την επόμενη προπόνηση σου.

3. Μπορείς να επενδύσεις σε ένα γυμναστήριο με μικρό κόστος ώστε σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, να μην έχεις δικαιολογία να χάσεις την προπόνηση σου.

4. Γράψου σε ένα ομαδικό πρόγραμμα για να μπορείς να μείνεις στον στόχο σου. Όταν δίπλα σου έχεις κι άλλα άτομα είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσεις στην μέση την άσκηση σου.

5. Θέσε στόχους και βάλε χρονοδιάγραμμα. Είτε θέλεις να χάσεις κιλά, είτε να καταφέρεις κάτι σε συγκεκριμένο χρόνο, όρισε το deadline. Έχοντας στο μυαλό σου ότι πρέπει να μείνεις πιστός στον αρχικό σου στόχο, έχεις πολλές πιθανότητες να βγεις «νικητής».

6. Βρες μια φωτογραφία ενός ατόμου που θα ήθελες να μοιάσεις ή μια δική σου παλαιότερη που θυμίζει αυτό για το οποίο τώρα παλεύεις. Όταν νιώθεις αδύναμος, ίσως είναι το κίνητρο που χρειάζεσαι για να πεις «αντέχω».

7. Διάβασε ενθαρρυντικές ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Ένα όνειρο που ακόμα και οι ίδιοι πίστευαν ότι δεν θα το φτάσουν ποτέ.

8. Αγάπησε τον εαυτό σου. Κοιτάξου στον καθρέφτη. Μην μένεις σε αυτά που δεν σου αρέσουν. Σκέψου πως αν το θέλεις πραγματικά, μπορείς να τα αλλάξεις.

9. Επιβράβευσε τον εαυτό σου. Αγόρασε κάτι καινούργιο, κλείσε ραντεβού σε ένα κέντρο ευεξίας, βγες με τους φίλους σου και μοιράσου τις εμπειρίες και τις αποδόσεις των προπονήσεων σου.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply