Οι 3 «Κανόνες» που θα σε οδηγήσουν στην απώλεια βάρους

50 Posted by - February 3, 2019 - Motivation

Είχες βάλει ως στόχο να γυμναστείς αυτή την χρονιά και ακόμα δεν έχεις πάρει την απόφαση να ξεκινήσεις; Το καλοκαίρι είναι κοντά, ωστόσο δεν είναι αργά για να κάνεις την αρχή που θα σου δώσει ευεξία, καλή φυσική κατάσταση και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το περιττό λίπος που μπορεί να σε βασανίζει.

Άλλωστε, η θερμοκρασία έχει ανέβει, το βαρύ κλίμα του χειμώνα δεν θα σου δημιουργεί το αίσθημα της πείνας και της ανάγκης για ξεκούραση και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτείς.

Δες το σαν μια νέα αρχή, και να κάνε αυτά τα τρία πράγματα για να αισθανθείς υγιής και με δύναμη.

Το 3 είναι ο μαγικός αριθμός σου: Αν δεν συνήθιζες να γυμνάζεσαι, σήμερα είναι η μέρα που μπορείς να δεσμευτείς ότι θα ξεκινήσεις να προπονείσαι τρεις φορές την εβδομάδα. Διάλεξε τρεις ημέρες και μια συγκεκριμένη ώρα, και σημείωσε την στο ημερολόγιό σου, ακριβώς όπως θα έκανες με οποιοδήποτε άλλο σημαντικό ραντεβού. Το να το έχεις στο ημερολόγιο σου ως ένα πρόγραμμα που «πρέπει» να ακολουθήσεις (γιατί το υποσχέθηκες στον εαυτό σου) είναι κάτι που θα κάνει την προσπάθεια σου πιο εύκολη.  Ξεκίνησε με 20 λεπτά άσκησης, ώστε να μπεις πιο εύκολα σε ρυθμό και μην ξεχνάς να προσθέτεις στο πρόγραμμα σου, τόσο αερόβιες ασκήσεις, όσο και ενδυνάμωσης.

Μην σαμποτάρεις την προσπάθεια σου: Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η απώλεια βάρους, μην ξεχνάς ότι θα πρέπει να προσέχεις τις τροφές που καταναλώνεις. Αν έχεις βάλει ένα στόχο, όλες σου οι δράσεις θα πρέπει να είναι υπέρ αυτού. Για να τα καταφέρεις, θα πρέπει να αγαπήσεις λίγο περισσότερο τα λαχανικά και τις «καθαρές» τροφές , τις πρωτεΐνες και τα υγιεινά λίπη, ώστε να μην σε απογοητεύει η ζυγαριά σου.

Αυτοφροντίδα και Αυτοπεποίθηση: Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου, να είμαι ψυχικά ανθεκτικός και να πιστεύω σε εμένα. Όλα ξεκινούν από την ψυχολογία μας και κάθε νέα αρχή, κάθε στόχος, για να υλοποιηθεί, θα πρέπει να νιώθουμε ψυχικά δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό μας.  Η δέσμευση προς εμάς, προκειμένου να υλοποιήσουμε τον στόχο μας (όποιος και να είναι αυτός) θα πρέπει να είναι πρώτη στη λίστα μας. Κάνε πράγματα για σένα που σου δημιουργούν καλή διάθεση και νιώσε την ενεργητικότητα, την σιγουριά, την περηφάνια, την θετικότητα. Νιώσε ζωντανός!

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

1 Comment

  • Αννα πανταζιδου February 4, 2019 - 13:44 Reply

    Μολύβι ματιων αννα

  • Leave a reply