Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις την Κυριακή και να παραμείνεις Fit όλη την εβδομάδα

28 Posted by - February 17, 2019 - Motivation

Ενεργοποιήσου την Κυριακή και προετοιμάσου για μια εβδομάδα γεμάτη ενέργεια. Η Κυριακή, συνηθίζεται να είναι ημέρα ξεκούρασης. Ωστόσο, επειδή οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας είναι κουραστικές, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την… ξεκούραστη για να μπούμε σε πρόγραμμα. Την Κυριακή, ναι. Την ημέρα αυτή που κανείς δεν μας «κυνηγάει», δεν μας περιμένει κανείς στην δουλειά και χρειαζόμαστε μόνο μια ώρα αυτής της ημέρας για αναζωογόνηση.

Αυτή η ώρα μπορεί να θεωρηθεί «λίγο» από τον ελεύθερο χρόνο μας για να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας.

Πρωινή προπόνηση: Μία ώρα γυμναστικής νωρίς το πρωί θα σε ενεργοποιήσει και μπορεί να είναι η αρχή ώστε να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου.

Πλάνο φαγητού: Την Κυριακή έχεις την δυνατότητα να σχεδιάσεις το πρόγραμμα των γευμάτων σου για όλη την εβδομάδα. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώμε ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Κατέγραψε τι θα μπορούσες να φας τις επόμενες 7 ημέρες και μπες στην πρόκληση να τηρήσεις το πρόγραμμα σου.

Κάν’ το πιο εύκολο: Κράτα τα τελειωμένα βάζα τροφών και αξιοποίησε τα αντί για τάπερ. Άλλωστε,  τα γυάλινα βάζα – εκτός από πιο όμορφα- είναι πιο υγιεινά από τα πλαστικά τάπερ γιατί πλένονται εύκολα και δεν κρατούν υπολείμματα τροφών. Κόψε τη σαλάτα σου και μοίρασε την σε μερίδες ώστε να είναι έτοιμη. Είτε πρόκειται για ωμή σαλάτα, είτε για βραστά λαχανικά, μπορείς να τα έχεις όλα έτοιμα.  Το ίδιο μπορείς να κάνεις με τα όσπρια και τα λαδερά.

Τσάντα γυμναστικής: Αν όντως έχεις αποφασίσει ότι θα έχεις το δικό σου πρόγραμμα και θα το τηρήσεις, ετοίμασε τα πράγματα που θα έχεις σε πρώτο πλάνο ανά πάσα στιγμή. Τα αθλητικά σου ρούχα και παπούτσια θα πρέπει να έτοιμα, είτε γιατί θα αφιερώσεις μια ώρα το πρωί, είτε γιατί θα τα έχεις μαζί σου μέσα στην ημέρα για να κάνεις την προπόνηση σου την ώρα που εσύ μπορείς.

Πρόγραμμα γυμναστικής: Είτε έχεις γραφτεί σε γυμναστήριο, είτε όχι, φτιάξε και εδώ πρόγραμμα. Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη ή για ό, τι θα έχεις όρεξη. Μοίρασε το πρόγραμμα σου όπως εσύ θέλεις. Διάλεξε τα ρεπό σου και τις ημέρες δράσης. Στις ημέρες δράσης βάλε διαφορετικές προπονήσεις (τρέξιμο, διαλειμματική προπόνηση, ασκήσεις κορμού, ασκήσεις δύναμης, ποδήλατο).

evelina-nukta-1-e1424281402679

 

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply