Πως το βραδινό θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!

38 Posted by - February 14, 2018 - Nutrition

Δεν χρειάζεται να αποφεύγεις το βραδινό για να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δίνουμε λίγο προσοχή σε αυτά που βάζουμε στο πιάτο μας. Ιδανικά θα πρέπει το βραδινό μας γεύμα να το καταναλώνουμε γύρω στις 8 το βράδυ καθημερινά. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, είναι η καλύτερη λύση να εστιάσουμε στον χρόνο, στην ποσότητα και στις θερμίδες που θα καταναλώσουμε, για να μπορούμε, να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Το βραδινό γεύμα δεν πρόκειται να μας επιβαρύνει στην περίπτωση που έχουμε μοιράσει σωστά τις θερμίδες που «δικαιούμαστε» κατά την διάρκεια της ημέρας.

Θερμίδες

Ο στόχος μας πρέπει να είναι, να μην ξεπερνάμε τις 550 θερμίδες στο δείπνο μας. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, θα πρέπει να μετράμε λιγότερες από τις 550. Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε, απλώς θα πρέπει να μην τις ξεπερνάμε.

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες δεν είναι κάτι απαγορευτικό για το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Δεν θα αυξήσουμε το βάρος μας, αν προσέχουμε την ποσότητα τους στο πιάτο μας, ενώ μπορούμε να λάβουμε υπόψη, ότι μπορούν να συντελέσουν στον κορεσμό, προς αποφυγή της διάθεσης μας να φάμε γλυκό.  Οι υδατάνθρακες στο βραδινό μας γεύμα, θα πρέπει να υπολογίζονται στο 45 με 55% των θερμίδων που θα πάρουμε από το φαγητό μας. Δηλαδή στο πιάτο μας, μπορούμε να συμπεριλάβουμε περίπου 50 έως 75 γραμμάρια υδατάνθρακες.

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι βασική για την διατήρηση των μυών μας, γι αυτό την συμπεριλαμβάνουμε στα γεύματα μας.  Συστήνεται, το βραδινό μας γεύμα να περιλαμβάνει περίπου το 20 έως 25% του ποσού των θερμίδων και υπολογίζεται σε 25 έως 35 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 Λίπη

Προσέχουμε τα λίπη να είναι το 30 έως 35% των συνολικών θερμίδων στο δείπνο μας. Αποφεύγουμε τα κορεσμένα λίπη και επιλέγουμε τα μονοακόρεστα όπως το ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, λάδι καρύδας, αβοκάντο, ελιές, ξηροί καρποί και σπόροι.

Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες θα πρέπει να λαμβάνονται ημερησίως και η συνιστώμενη ποσότητα είναι γύρω στα 25 γραμμάρια. Μοιράζουμε αυτά τα γραμμάρια από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας (πρωινό) και φτάνοντας στο βραδινό μπορούμε να έχουμε κρατήσει 8γρ. που θα λάβουμε στο δείπνο μας.  Πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, αμυλούχα λαχανικά, φασόλια, μικρές ποσότητες φρούτων, και τα λίπη που περιέχουν ίνες, όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Σάκχαρα

Προτείνεται να μην λαμβάνουμε πάνω από 7 γραμμάρια σακχάρων ημερησίως. Κάθε γλυκαντική ουσία δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα κουταλάκι του γλυκού, δίνοντας προσοχή σε ό, τι περιλαμβάνει το dressingπου χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας.

 

 

No comments

Leave a reply