Τα καλύτερα tips για να χάσεις βάρος αυτό το καλοκαίρι

56 Posted by - May 27, 2019 - Motivation, Nutrition

Η θερμοκρασία ανέβηκε, νιώθουμε ήδη την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που ανεβάζει την διάθεση και είναι η καλύτερη περίοδος, όχι μόνο για να μειώσουμε το βάρος μας αλλά και να καταφέρουμε κάθε στόχο, εφ όσον δουλέψουμε γι αυτό. Η ζεστή περίοδος, είναι από μόνη της ένα πλεονέκτημα για να μην μπορούμε να φάμε τόσο, όσο τον χειμώνα και η ανάγκη μας να νιώσουμε περισσότερο fit,  είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να είμαστε σε εγρήγορση.

Να είσαι σε εγρήγορση κάθε μέρα (ακόμη και όταν δεν είναι μέρα γυμναστικής). Όπου και αν είσαι, ό, τι πρόγραμμα και να έχεις, βρες αυτό που θα σου δώσει την ευεξία και θα σε κρατήσει κοντά στον στόχο. Λίγο τρέξιμο,  κολύμπι, πεζοπορία ή αναρρίχηση, είναι μερικά απο αυτά που μπορείς να κάνεις, ακόμα και αν είσαι σε εκδρομή ή διακοπές. Διασκέδασε την κάθε σου προσπάθεια για αλλαγή, ώστε να αγαπήσεις την προπόνηση, αποφεύγοντας να γίνει αγγαρεία.

Απο το πρωινό μας γεύμα, μέχρι το βραδινό, εκμεταλλευόμαστε τα φρέσκα καλοκαιρινά προϊόντα, (μούρα, αγγούρια, κολοκυθάκια, ντομάτες και όλα τα πράσινα), μέσα από τα οποία θα κάνουμε οικονομία, καλή διατροφή και δεν θα πάρουμε καμία περιττή θερμίδα.

Μας αρέσει να περνάμε καλά και θα περάσουμε καλά και αυτό το καλοκαίρι, χωρίς το άγχος της ζυγαριάς. Ωστόσο, επειδή δεν είναι δύσκολο να παρασυρθούμε και να καταναλώσουμε οποιαδήποτε λιχουδιά βρεθεί μπροστά μας, κρατάμε το πρόγραμμα μας όσο πιο σταθερό γίνεται, γεγονός που μας βοηθάει στο να μην ξεφεύγουμε πολύ. Γιατί να πάει χαμένη η προσπάθεια μας;

Θέλουμε κοκτέιλ, μπύρες, παγωτά και όλα όσα έχουν γεύση… καλοκαίρι! Εννοείται πως θα τα απολαύσουμε γιατί -πέραν του στόχου- δεν είμαστε μίζεροι, θέλουμε και εμείς να περάσουμε καλά, αρκεί να μην είναι καθημερινή συνήθεια.  Για αυτές όμως τις καθημερινές ημέρες που δεν είναι “γιορτή” ανακάλυψε τις συνταγές για σπιτικές γρανίτες και παγωτό σορμπέ, τις δροσιστικές σαλάτες με φρούτα και τα “πολύχρωμα” γεύματα που αποτελούνται από κρέας και πολλά λαχανικά.

 

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply