Τις έχουμε αναγκη τις ατασθαλίες αλλά θέλουμε και ωραίο σώμα – Ναι, όλα τα μπορούμε!

32 Posted by - October 12, 2018 - Nutrition

Όλοι έχουμε αδυναμίες! Όλοι θέλουμε γεμάτα burger, σουβλάκια, πίτσες, σοκολάτες και  γλυκά.  Όλοι θέλουμε και δεύτερο ποτό ή μπύρα ενώ δεν είναι καθόλου εύκολο να μείνουμε με ένα φιλέτο κοτόπουλο και βραστά λαχανικά, όταν κάπου στη μέση μπορεί να υπάρχουν τηγανιτές πατάτες.

Κι όμως γιατί να χάνουμε αυτές τις μικρές απολαύσεις της ζωής; Γιατί να καταπιεζόμαστε; Όχι, δεν μπορούμε να στερούμαστε τίποτα, ούτε να γινόμαστε εμμονικοί. Μπορούμε όμως να βάλουμε κάποιο όριο στις ατασθαλίες μας, φτιάχνοντας το διατροφικό μας πλάνο έτσι ώστε να το μοιράσουμε το… πράγμα.

Πρωινό:
Όσο γραφικό κι αν φαίνεται, το πρωινό ως το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι αυτό που ενεργοποιεί την «μηχανή» μας. Ο μεταβολισμός πρέπει να δουλεύει σωστά, γι αυτό επιλέγουμε ένα πλούσιο πρωινό που μπορεί να περιέχει πολλές καλές θερμίδες, όπως πρωτείνη και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Ψυγείο:
Για να αποφύγουμε τις περιττές θερμίδες όσο είμαστε στο σπίτι, θα μπορούσαμε να γεμίσουμε το ψυγείο μας με φρούτα, φρέσκα λαχανικά και τροφές με καλά λιπαρά, όπως ψάρια και άπαχο κρέας.

Γεύμα:
Όταν έχουμε την επιλογή να μαγειρέψουμε αυτό που θέλουμε, όπως το θέλουμε γιατί να μην το κάνουμε με τον σωστό τρόπο; Όλα τα γεύματα είναι υγιεινά, αρκεί να τα κάνουμε υγιεινά. Κρέας με ρύζι, ψάρι με βραστές πατάτες ή λαχανικά, λαδερά, όσπρια, αφήνοντας στην άκρη το πολύ ψωμί, μπορούν να μας χορτάσουν χωρίς να μας φορτώσουν έξτρα κιλά.

Επιδόρπιο:
Μήπως να μετατρέπαμε το επιδόρπιο σε σνακ; Το φρούτο ή το γλυκό μετά το φαγητό, θα μπορούσε να θεωρηθεί περιττό καθώς είναι μια έξτρα τροφή από μόνη της και το μόνο που θα μας προσφέρει είναι έξτρα θερμίδες. Αφήστε αυτή την απόλαυση για το απόγευμα, δημιουργώντας έτσι το επόμενο γεύμα δυο ή τρεις ώρες μετά το κυρίως γεύμα.

Γυμναστική:
Ό, τι κάνουμε για το σώμα μας, είναι για καλό. Δεν χρειάζεται να είμαστε σε ένα γυμναστήριο για να δυναμώσουμε λίγο τους μύες μας. Μπορούμε στον ελεύθερο μας χρόνο ή λίγο πριν το πρωινό μας γεύμα, να βάλουμε μουσική και να κάνουμε λίγους κοιλιακούς, κάμψεις και κάποιες ασκήσεις ώστε να νιώσουμε λίγο δυνατοί.

Κάπως έτσι, μπορούμε να δικαιολογήσουμε κάποιες ατασθαλίες και να μην νιώθουμε τύψεις…

No comments

Leave a reply