Βάλε Stop στα λάθη που οδηγούν στην υπερκατάλωση τροφής!

72 Posted by - July 14, 2019 - Motivation, Nutrition

Είναι καιρός να σταματήσουμε να νιώθουμε άβολα μετά από κάθε μας γεύμα. Να δούμε τα πιθανά λάθη μας, να εστιάσουμε σε αυτό που θα μας κάνει να νιώθουμε, απλώς χορτασμένοι μετά το φαγητό μας και όχι φουσκωμένοι. Πολλές φορές επηρεαζόμαστε από ένα ωραίο γεύμα, από την παρέα, από τον σύντροφο μας, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο στο φαγητό και να αισθανόμαστε ευφορία.

 Υπερκατανάλωση: Πολλοί άνθρωποι όταν ολοκληρώνουν τον γεύμα τους, έχουν την αίσθηση ότι δεν χόρτασαν, με αποτέλεσμα να αναζητούν περισσότερη ποσότητα. Σύμφωνα με έρευνα, αυτή η αίσθηση της πείνας, μπορεί να συγχέεται με την αίσθηση της δίψας. Γεγονός που σημαίνει πως όταν ολοκληρώνουμε το γεύμα μας, καλό είναι να είναι να πίνουμε λίγο νερό και να περιμένουμε μισή ώρα, όπου χρονικά έρχεται ο κορεσμός, έχουμε χορτάσει και αισθανόμαστε ικανοποιημένοι.

Ανάγκη για τσιμπολόγημα: Όταν είμαστε πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, είναι πολύ πιθανό, να θέλουμε κάτι να φάμε. Η αδράνεια προκαλεί επιθυμία για φαγητό, γι αυτό περιορίστε τις ώρες που απορροφάτε μπροστά σε μια οθόνη χωρίς να έχετε κάποια εργασία που να σας κρατά σε εγρήγορση.

Ο έρωτας βάζει κιλά: Πολλές γυναίκες, χάνουν τον αυτοέλεγχο τους όταν είναι με τον σύντροφο τους, καθώς ο άνδρας και τρώει πιο πολύ και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανησυχεί για την υπερκατανάλωση τροφής. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να μαγειρεύουμε εμείς το φαγητό μας. Να έχουμε τον έλεγχο των υλικών, της ποσότητας που μπαίνει στο πιάτο μας και των θερμίδων που θα πάρουμε. Ακόμα και αν ο άλλος δίπλα μας, ζητήσει και δεύτερο πιάτο, είναι λιγότερο δελεαστικό από μια extra large πίτσα.

Σνακ: Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σνακ μας κάνουν κακό. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι σωστό τσιμπολόγημα – όχι η υπερκατανάλωση-, κάποιες φορές μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Πριν και μετά την προπόνηση μας χρησιμοποιούμε το σνακ ως καύσιμο για το σώμα μας, λαμβάνοντας τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

 

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply